Feministipunkin pioneeriyhtye julkaisee uutta musiikkia – Edellisestä pitkäsoitosta vierähtänyt jo 18 vuotta

90-luvulla aktiivinen L7 palasi keikkalavoille 2015 neljäntoista vuoden tauon jälkeen.

L7 vuosimallia 1989.

1990-luvulla pioneerityötä tehnyt feministinen grunge-/punkyhtye L7 jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle vuonna 2001, mutta palasi pari vuotta sitten keikkalavoille pitkäaikaisimmalla kokoonpanollaan. Nyt yhtye on julkaisemassa myös uutta musiikkia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999 Slap-Happy -pitkäsoiton.

Pitchforkin mukaan losangelesilaisyhtye julkaisee syksyn aikana kaksi singleä, joita ensimmäinen ilmestyy 29. syyskuuta. Toinen single seuraa myöhemmin perässä vielä määrittelemättömänä ajankohtana. Singlet on työstetty yhdessä Billy Bushin kanssa, joka on aiemmin tuottanut muun muassa Musea, Beckiä ja Garbagea.

13. lokakuuta julkaistaan puolestaan vuonna 1992 Bricks Are Heavy -albumilla läpimurron tehneestä yhtyeestä kertova dokumentti L7: Pretend We’re Dead. Sarah Pricen ohjaamassa dokumentissa nähdään bändin jäsenten kuvaamaa, ennen julkaisematonta materiaalia, haastatteluja ja livetaltiointeja. Dokumentissa haastatellaan lisäksi L7:n aikalaisia ja kollegoita kuten Joan Jettiä, Shirley Mansonia, Louise Postia ja Krist Novoselicia.