Five Finger Death Punchin uutuusvideo tulkittiin maskivastaiseksi – kitaristi vastaa kohuun

Amerikkalaisen Five Finger Death Punchin uutuusvideo on aiheuttanut viikonlopun aikana pienimuotoisen kohun. Kaikki alkoi siitä, kun monet tulkitsivat Living the Dream -kappaleelle tehdyn musiikkivideon välittävän maskivastaista viestiä.

Pätkällä esiintyy rintanappinsa perusteella erivapauksia omaava nainen, joka ojentaa rivissä seisoville ihmisille maskeja ja palkitsee nämä ”alistuva”-tekstillä sekä kolmella sirpillä ja vasaralla varustetulla rintanapilla.

Myöhemmin videossa sama nainen taluttaa hihnan päässä ihmisiä ja menettää Yhdysvaltain lipun nähdessään itsehillintänsä, jonka jälkeen”alistuneet” nousevat sortajiaan vastaan riisumalla maskinsa. Videon lopussa siirrytään ajassa taaksepäin Yhdysvaltain perustuslain kirjoittamisen aikoihin, jolloin koko tarina paljastuu uneksi.

Orkesterin kitaristi Zoltan Bathory kiistää videon olevan maskivastainen Facebookissa.

”Niin paljon kuin jotkut ’uutissaitit’ käyttivät ’maskivastaisuutta’ klikkiotsikoissaan, minun täytyy nostaa hattua heissä asuvalle kapitalistille, sillä kaikki muu olisi tekopyhää. Tehdään tämä selväksi: fiktiivisessä tarinassa, keskellä ostoskärryjä työnteleviä zombieita, pesuainetta popsivia lihavia supersankareita ja muita metaforia, miksi kukaan ajattelisi ettei maskikohtaus olisi sellainen”, mies kirjoittaa.

”Kyseisessä kohtauksessa ei ole kyse maskeista… se ei ole maskien vastainen… voit itse asiassa mennä FiveFingerDeathPunch.comiin ja tilata sieltä siistejä maskeja…”, mies jatkaa. ”Jos minun täytyy nyt sitten selittää tämä. Koko video on fiktiota, yhden perustuslakia allekirjoittamassa olleen dystooppinen painajainen – juuri ennen kuin hän rustasi puumerkkinsä paperiin. Kuten aiemmin selvitin: ’Meillä taiteilijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus esittää ja pilkata mielettömyyttä ennen kuin siitä tulee todellisuutta.'”

Katso video alta.