Fleetwood Macin Christine McVie sanoo esiintyneensä paremmin kokaiinin ja samppanjan voimalla

"Joku muu saattaa toki olla eri mieltä", McVie lisää nauraen.
10.6.2022 12:35

The Guardian -lehti on julkaissut artikkelin, jossa Fleetwood Mac -yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja Christine McVie vastailee lukijoiden kysymyksiin. Eräs lukija kysyy laulajalta, että koska Fleetwood Mac oli aikanaan tunnettu railakkaasta menostaan ja päihteiden käytöstä, kokiko hän usein samanlaisia muistikatkoksia kuin Keith Richards, joka kertoo omissa muistelmissaan filmin menneen poikki hyvin usein.

”En ole täysin vapaa häpeästä sillä saralla, mutta Stevie (Nicks, Fleetwood Mac -laulaja) ja minä olimme hyvin varovaisia. Pojilla oli tapana ottaa kokaiinia Heineken-korkeissa lavalle, mutta Stevie ja minä käytimme sitä vain pieniä lusikallisia. Joskus saattoi mennä hieman yli, mutta olimme lopulta melko maltillisia, ihan oikeasti. Pidin aina melko hyvin huolta itsestäni”, kuukauden päästä 79 vuotta täyttävä McVie toteaa.

”Minun valintani olivat kokaiini ja samppanja. En käyttänyt mitään muuta. Vaikka itse sanonkin, niin mielestäni ne tekivät minusta paremman esiintyjän. Joku muu saattaa toki olla eri mieltä, haha!”

Eräs toinen lukija puolestaan tiedustelee McVieltä, mitkä bändin takavuosien rokkitähtiylellisyydet ja diivailut (Stevie Nicks muun muassa vaati, että hänen hotellihuoneensa seinät maalataan vaaleanpunaiseksi ja paikalle tuodaan valkoinen piano) saavat hänet irvistämään tai hymyilemään näin jälkikäteen ajateltuna.

”Minulla ei tainnut koskaan olla pianoa huoneessani. Steviellä oli, mutta hän ei osannut soittaa sitä, joten hän kutsui minut aina huoneeseensa soittamaan sitä”, McVie nauraa.

”Mutta ei minua mikään irvistytä. Meillä kaikilla oli oma roolimme bändissä. Stevie oli walesilainen noita, minä olin luontoäiti. Mick (Fleetwood, rumpali) oli raivoava hullu. Jokainen oli erilainen, mutta tulimme suurimmaksi osaksi toimeen. Ne ajat olivat silkkaa puhdasta hauskanpitoa. Tai no, ainakin jokseenkin puhdasta!”

Christine McVie julkaisee 24. kesäkuuta Songbird-kokoelmalevyn, joka käsittää valittuja paloja hänen kahdelta sooloalbumiltaan (Christine McVie, 1984 ja In The Meantime, 2004) sekä kaksi ennen julkaisematonta kappaletta ja uuden orkesterisovituksen Fleetwood Macin Rumours-levyn Songbird-kappaleesta.

Lisää luettavaa