Folkmuusikko Sixto Rodriguez on kuollut – Muistetaan Oscar-palkitusta Searching for Sugar Man -dokumentista

Rodriguez menehtyi 81-vuotiaana.
9.8.2023 17:35

Yhdysvaltalainen folkmuusikko Sixto Rodriguez, taitelijanimeltään Rodriguez, on kuollut. Suru-uutisesta kerrottiin muusikon virallisilla verkkosivuilla ja aiheesta on uutisoinut myös Helsingin Sanomat. Rodriguez oli kuollessaan 81-vuotias.

Rodriguez tuli suurelle yleisölle tutuksi vuonna 2012 julkaistun Searching for Sugar Man -dokumenttielokuvan kautta. Elokuva keräsi lukuisia palkintoja kuten parhaan dokumentin Oscar-palkinnon.

Searching for Sugar Man -dokumentissa kaksi fania Cape Townista lähtee etsimään Rodriguezia, jonka huhuttiin kuolleen. Kaksi albumia 1970-luvun alussa julkaissut Rodriguez ei ollut saavuttanut menestystä kotimaassaan, mutta muusikon tietämättä levyt löysivät yleisönsä Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afrikassa, Botswanassa ja Zimbabwessa. Elokuvan ilmestymisen jälkeen Rodriguezin suosio nousi myös Yhdysvalloissa sekä Euroopassa.

Suomessa Rodriguez nähtiin vuonna 2018 Sideways-festivaaleilla.

Searching for Sugar Man on tätä kirjoittaessa striimattavissa HBO Maxilla sekä vuokrattavissa muun muassa Apple TV:ssä, Elisa Viihteessä ja Telia Playssä.

Lisää luettavaa