Frank Black: Kohti viiden dollarin maailmaa

Pixies-mies Frank Black (alias Black Francis) on antanut haastatteluja brittimedialle ennen kesäkuun puolivälissä ilmestyvää kattavaa Pixies-boksia. Muun muassa usemman albumin, kuvakirjan ja dvd:n sisältävä Minotaur-boksi, josta julkaistaan myös hintava limited edition -versio, ilmestyy vain päivän sen jälkeen, kun Pixies esiintyy Isle Of Wightin festivaalilla. Black lupailee myös muita Pixies-konsertteja, mutta tarkemmat tiedot odottavat vielä paljastumistaan.

Black miettii myös nykyajan musiikkibisneksen tilaa.

– Levy-yhtiöt ovat rahastaneet liian paljon viime vuosina. He ovat ajaneet itsensä vaikeuksiin ahneuksissaan. Kaikkien osapuolien pitää jatkossa tottua enemmänkin "viiden dollarin maailmaan". Fanit eivät välttämättä enää ole valmiita maksamaan kahtasataa dollaria jostakin tuotteesta, esimerkiksi keikkalipusta, artisti sanoo.

– Kukin saa toki hinnoitella tuotteet jatkossakin oman mielensä mukaan, mutta uskoakseni lähivuosien markkinatilanne tulee osoittamaan sen, että keskimääräisten hintojen täytyy laskea.

Frank Black kiertää parhaillaan Grand Duchy -yhtyeensä kanssa. Duon toinen osapuoli on Blackin puoliso Violet Clark.

– Kiertäminen ei ole aivan helppoa, sillä meillä on viisi lasta mukanamme. Olemme huomanneet, ettemme voi vain jättää heitä pakettiautoon keikkamme ajaksi, Black kuvailee.