Freddie Mercury laulaa meille pian haudan takaa – Queen julkaisee pian arkistokappaleen, jota ei sovi missata

11.10.2022 13:57

Kappas vain! Queenin Brian May ja Roger Taylor lupailevat tälle viikolla huomattavan kiinnostavaa Queen-julkaisua. Ultimate Classic Rock uutisoi, että torstaina on yleisön kuultavaksi tulossa arkistoista löytynyt kappale, jonka lauluosuudet tulkitsee itse edesmennyt Freddie Mercury.

Kappale on nimeltään Face It Alone, ja sitä kaavailtiin alun perin vuoden 1989 The Miracle -albumille. Biisi on ilmeisesti pysynyt piilossa kaikki nämä vuodet, koska siitä on olemassa vain raakilemainen demoäänite, jota Brian May ei uskonut voivan käyttää mihinkään.

”Se tavallaan piileskeli kaikkien näkyvillä. Kuuntelimme sitä ja ajattelimme, ettemme mitenkään voi saada siitä mitään. Mutta kun tutkimme asiaa uudelleen, loistava teknikkoryhmämme tuumasi, että voisimme tehdä nauhalle näin ja näin. Siinä tavallaan liimailtiin pieniä osia yhteen. Lopputuloksesta tuli kuitenkin jotain kaunista ja koskettavaa”, May sanoi syyskuussa BBC:n haastattelussa.

Julkaisun alla on Lontooseen pystytetty mainosplakaatteja hypeä nostattamaan. Ultimate Classic Rock myös vinkkaa, että biisistä olisi julkaistu lyhyt klippi mainosmielessä, mutta tämä video on ilmeisesti napattu pois sosiaalisesta mediasta. Kukaties se löytyy jostain vielä tarkemmin kaivamalla.

Lisää luettavaa