Geezer Butler kommentoi Ozzy Osbournen haaveita viimeisestä Black Sabbath -keikasta – ”Ei tule tapahtumaan”

16.6.2024 21:28

Black Sabbath -basisti Geezer Butler vieraili Kohtalona Black Sabbath -elämäkertansa tiimoilta BraveWordsin haastateltavana.

Puheenaiheeksi nousivat Black Sabbathin jäähyväislevy ja -kiertue, joilla rumpali Bill Ward ei ollut enää mukana. Ozzy Osbourne on harmitellut tätä jälkeenpäin, ja haluaisipa Pimeyden prinssi nousta vielä kerran lavalle yhtyeen alkuperäiskokoonpanon voimin.

Butler sanoo ettei edes tiedä, miksi Ward ei ollut loppuvaiheessa mukana.

”Olin yllättynyt, kun tulin lomilta tekemään 13-albumia”, Butler muistelee. ”Olimme kaikki pitäneet taukoa säveltämisestä. Olimme vaimoni kanssa Havaijilla ja kun palasimme, saimme kuulla että Bill oli saanut potkut. Ihmettelimme, että ’miksi, mitä on meneillään?’ Minulla ei ole vielä tänä päivänäkään antaa vastausta siihen, kuka antoi Billille potkut ja miksi. Oli huhuja hänen terveydentilastaan ja kaikkea. Kuuntelin Billin kanssa tekemiämme 13-juttuja ja rakastin niitä. Se kuulosti oikeasti vanhalta Black Sabbathilta. Rumpalointi kuulosti samalta kuin kolmella ensimmäisellä levyllä. Rakastan sitä menoa. Ehkä tuottaja puuttui peliin… en tiedä.”

”Tarjosimme Billille mahdollisuutta lähteä kiertueelle ja soittaa kaksi tai kolme biisiä, mutta hän sanoi ’ei. Joko kaikki tai ei mitään.'”, Butler jatkaa. ”Emme voineet järjestää maailmankiertuetta ja riskeerata peruutuksia jos Billille sattuisi jotain. Joten meidän täytyi hommata toinen rumpali, jonka tiesimme olevan joka ilta paikalla, eikä hänellä olisi mitään terveydellisiä ongelmia. En tarkoita, että Billillä olisi ollut ongelmia, emme vain voineet ottaa sitä riskiä. Hän ei ollut valmis soittamaan kahta tai kolmea biisiä nähdäksemme kuinka homma sujuisi.”

Entäpä sitten vielä yksi keikka alkuperäisporukalla? Uskooko Butler tämän vielä tapahtuvan?

”Ozzy on tekstaillut minulle viimeisestä keikasta Billin kanssa, mutta niin ei tule tapahtumaan”, Butler sanoo. ”Mutta olihan minulla tapana sanoa, ettei alkuperäinen Black Sabbath -kokoonpano palaisi enää koskaan yhteen. Sitä sanoo tälläisiä ja toivoo, että jos ihme tapahtuisi, se olisi mahtava juttu. Paljon riippuu siitä kuinka terveitä kaikki ovat, mutta en näe sen olevan mahdollista. Se olisi mahtavaa, vaikka kyse olisi vain viimeisestä biisistä alkuperäisnelikolla, Bill rummuissa. Edes yksi biisi.”

Butlerilta kysytään, mitä hän tuumaisi jos nämä jäähyväiset jätettäisiin yhtyeen kotikaupungissa Birminghamissa.

”Rakastaisin sitä, mutta se ei missään nimessä voisi olla kiertue”, Butler toteaa. ”Maksimissaan yksi tai kaksi keikkaa.”

Lisää luettavaa