Gene Simmons taas jyrkkänä: ”Kukaan, joka ei osaa lukea nuotteja, ei voi pitää itseään taiteilijana”

Gene Simmons sekoittelee jälleen soppaa mielipiteillään.

Kiss-basisti Gene Simmons on jälleen jaellut suorasukaisia mielipiteitään eri elämänaloilta. Tällä kertaa mies tosin myöntää, ettei ole asiassaan itse mitenkään muiden yläpuolella. Chicago Tribunelle haastattelun myöntänyt demoni nimittäin toteaa, ettei muusikko voi käyttää itsestään taiteilija-nimitystä ilman koulutusta ja nuottienlukutaitoa.

Kaikki alkoi, kun miestä kuvailtiin haastattelun tuoksinassa käytännönläheiseltä ja järjellä, mieluummin kuin tunteella ajattelevaksi persoonaksi. Molemmat näistä ovat tietenkin ominaisuuksia, jotka ovat varmasti omiaan bisnesmiehelle, mutta eivät välttämättä niinkään taitelijalle. Mahtavatko ne täten joutua milloinkaan Simmonsin kohdalla törmäyskurssille?

”Kuinka olet päätynyt ajattelemaan, että joku, joka soittaa kitaraa olisi taiteilija?”, Simmons kysyy takaisin. ”He eivät edes osaa lukea tai kirjoittaa nuotteja.” Entäpä Simmons itse, eikö hän siis pidä itseään taiteilijana? ”En. Taiteilija on sellainen, joka on käynyt kouluja, opetellut musiikin teoriaa ja joka osaa lukea sekä kirjoittaa nuotteja, kuten klassiset- ja jazzmuusikot. Kukaan meistä — olipa kyse sitten Madonnasta tai kenestä tahansa — ei opetellut nuotteja, me vain jotekin hoidimme homman. Vähän samoin kuin luolamiehet, jotka tulivat ulos luolistaan ja alkoivat paukuttaa rumpuja ja ulvomaan kuulle.”

Haastattelijan huomauttaessa, että Bruce Springsteen ei välttämättä osaa lukea nuotteja, mutta silti häntä pidetään yleisesti taiteilijana, Simmons kertoo syyn moiseen löytyvän mielikuvista.

”Kyllä, mutta kyse on ympäröivästä kulttuurista. En usko että hän alkaisi toitottamaan, että ’olen taiteilija’. Tunnen Brucen. Hän pitää revittyjä farkkuja, sillä hän haluaa luoda yhteyden tavallisiin duunareihin. Tiedämme aivan hyvin, että hän voisi koska vain ostaa laivueen Rolls Royceja… Kaikki ovat taipuvaisia teeskentelyyn — minä mukaan lukien. Käytän aurinkolaseja pimeässä, sillä aurinko ei laske koskaan planeetta coolilla.”