Gene Simmonsin yritys rekisteröidä metallikeikkojen pirunsarvimerkki nimiinsä aiheuttaa tyrmistystä: ”Kuvottavaa”

Mötley Crüen Nikki Sixx ja Ronnie James Dion kommentoivat aihetta kumpikin tavallaan.

Kuten arvata saattaa, eilen julki tulleet tiedot siitä, että Kissin Gene Simmons todella yrittää rekisteröidä heavypiireissä yleisesti käytetyn ”pirunsarvimerkin” omaksi tavaramerkikseen, on saanut niin yleisön kuin musiikkiväen pöyristymään. Musiikkisivustojen kommenttiketjut Suomesta Timbuktuun ovat vilisseet vähemmän painokelpoisia terveisiä Simmonsin suuntaan. Asia on nostattanut kulmakarvoja myös muusikkopiireissä.

Simmons väitti olevansa ensimmäinen, joka merkkiä on musiikkiympyröissä käyttänyt, mutta yleinen konsensus nojaa ennemmin Ronnie James Dion suuntaan. Dion leski Wendy piti TheWrap-sivuston haastattelussa Simmonsin yritystä ”naurettavana”.

”Hän on tehnyt itsestään täyden pellen”, Wendy Dio sanoo.

”On kuvottavaa, että joku yrittää tehdä rahaa jollain tällaisella. Sen merkin pitää kuulua kaikille, olla vapaassa käytössä.”

Wendy muistuttaa, ettei hänen edesmennyt aviomiehensäkään ole keksinyt merkkiä vaan sai idean siihen sioäidiltään, jonka käytössä se merkitsi ”pahan silmän” antamista tai siltä suojautumista. Ja onhan merkkiä käytetty musiikkiympyröissä jo 1960-luvulla aina Beatlesia myöten.

Mötley Crüen Nikki Sixx puolestaan otti aiheeseen kantaa vähän mutkan kautta. Sixx twiittasi noin niin kuin muuten vain, että harkitsee keskisormen näyttämisen rekisteröimistä. Viesti varmaan meni perille.