Gene Simmons toistaa jälleen rockin kuolleen – tällä kertaa miehen syyttävä sormi osoittaa nuorten fanien suuntaan

7.2.2021 14:16

Kiss-basisti Gene Simmons on julistanut rockin kuolleen jo useammankin kerran viime vuosien aikana. Vasta aiemmin tänä vuonna mies syytti tästä uusia artisteja. Simmons on nyt toistanut näkemyksensä tuoreessa haastattelussaan, mutta tällä kertaa genren tuhoon on löytynyt uusi syyllinen – nuoremman polven fanit.

Aihe nousi esiin newyorkilaisen radiokanava Q104.3:n haastattelussa, kun basistilta kysyttiin, tarkoittiko hän alkuperäisellä rock on kuollut -lausunnollaan radiosoittoa ja striimausta?

”Kaikkea. Nuoret fanit ovat syyllisiä tähän. Tapoitte rakastamanne asian. Heti kun striimaus alkoi, veitte mahdollisuuden hienoilta varjoissa odotelleilta uusilta bändeiltä, jotka eivät voi lopettaa päivätöitään, koska musiikilla ei tienaa kun kaikki ladataan ja siitä maksetaan sadas- tai tuhanneosa pennistä. Sinun täytyy saada miljoonia ja taas miljoonia, jopa miljardeja latauksia ennen kuin tienaat muutaman tonnin. Fanit ovat tappaneet sen. Bisnes on mennyttä. Se tarkoittaa, että seuraava Beatles tai kuka tahansa ei tule koskaan saamaan samanlaista mahdollisuutta kuin me. Meillä oli levy-yhtiöitä, jotka antoivat meille miljoonia dollareita levyjen tekemiseen ja kiertämiseen, eikä meidän tarvinnut huolehtia päiväduuneista. Jos joudut painamaan päivätöitä, sinulla ei ole aikaa panostaa taiteeseesi.”

”Pelataanpa peliä: vuodesta 1958 vuoteen 1988 oli 30 vuotta. Sinä aikana meillä oli Elvis Presley, The Beatles, [Jimi] Hendrix, The [Rolling] Stones, tuhansia bändejä”, mies jatkaa. ”Oli [David] Bowie, Prince, U2, 70-luvulla ehkä me, AC/DC, Metallica ja niin edelleen. Discon puolella oli Madonna ja Motown – hienoa mustaa musiikkia. Kun tullaan vuodesta 1988 tähän päivään, niin kuka on uusi Beatles? On mennyt yli 30 vuotta. Tänä aikana Napster ja kaikki tämä [laiton lataaminen] sai alkunsa. Kettu varastaa ensimmäisen munan kanakopista ja kun se jätetään henkiin, muut ketut ajattelevat, että ’Hei, tuolta saa munia ilmaiseksi.’ Ennen kuin huomaatkaan, talonpojan bisnekset ovat ohi ja kaupoista ei enää löydy munia. Kauppa joutuu laittamaan lapun luukulle, munia toimittaneet kuljetusfirmat menevät konkurssiin, ja kaikki vain sen takia, ettet tappanut sitä ensimmäistä kettua.”

”Kuka on uusi Beatles?”, mies toistaa kysymyksensä.

Kuuntele alta.

Lisää luettavaa