Ghost julkaisi oman versionsa Enter Sandmanistä – tässäpä kuulemisen arvoinen esitys

Ghost | 28.11.2019 Hartwall-areena, Helsinki. Kuva: Sami Lommi

Onko Enter Sandman maailman kulunein rockbiisi? Ainakin se on tukevasti kärkikahinoissa Paranoidin, Stairway to Heavenin ja Smells Like Teen Spiritin seurana. Metallican superhitti tuntuu tässä vaiheessa maailmanmenoa biisiltä, josta on kerta kaikkiaan mahdotonta saada puserrettua mitään uutta ja mielenkiintoista.

Vaan kuinka ollakaan, Ghost onnistuu omassa urakassaan vähintään kiitettävästi. Bändin Sandman-tulkinta on mukana tänään julkaistulla The Metallica Blacklist -coverlevyllä, ja versio ilahduttaa monella tavalla. Ensinnäkin se eroaa sopivasti alkuperäisestä pianofiilistelyineen ja laulustemmoineen. Samalla se kuitenkin kunnioittaa riittävästi alkuperäistä versiota niin, ettei kappaletta ole muussattu perustuksiaan myöten uusiksi. Ja ennen kaikkea lopputulos kuulostaa ehdottomasti enemmän Ghostilta kuin Metallicalta – Forge onnistuu tavallaan omimaan biisin repertuaariinsa. Jos tämä versio kuultaisiin Ghostin keikalla, ei se pistäisi mitenkään häiritsevästi korviin yhtyeen oman materiaalin seasta.

Eli pistäpä siitä versio pyörimään! Itse asiassa olisi hauska idea, jos Forge ottaisi tämän osaksi Ghostin keikkasettiä. Katsotaan, mitä tapahtuu, kun yhtye saadaan seuraavan kerran Suomeen.