Ghost sai uuden riitakumppanin – vodkavalmistaja tylyttää bändiä suorasanaisesti sosiaalisessa mediassa

Sami Lommi

Tobias Forgen maine sai tunnetusti taannoin kolauksen, kun Ghostin kokoonpanossa aiemmin soittaneet muusikot haastoivat hänet oikeuteen bändin varojen epäreilusta jakamisesta ja bändin omimisesta sooloprojektiksi. Tämä riita on nyt alkanut kallistua Forgen eduksi, ja yleisö näyttää hyväksyneen ajatuksen Ghostista samantyyppisenä Forgen nimikkoprojektina kuin mitä vaikkapa Nine Inch Nails on Trent Reznorille. Vaan nytpä tulee julki taas uusia, Forgen kannalta hivenen kiusallisia syytöksiä – ja tällä kertaa yllättävältä taholta.

Brittiläinen Ghost-niminen vodkavalmistaja nimittäin julkaisi 9. toukokuuta Facebookissa huomattavan ärtyneen viestin, jonka mukaan Ghost-yhtyeen edustajat olisivat uhkailleet yhtiötä oikeustoimilla. Vaateiden tarkempaa sisältöä ei viestissä eritellä, mutta firma vakuuttaa suhtautuvansa koko kuvioon lähinnä huvittuneesti.

”Hämmennyimme hiljattain, kun saimme ruotsalaisyhtye Ghostilta ja heidän laulajaltaan Tobias ’Fitta’ Forgelta viestin, jonka mukaan he aikovat ryhtyä toimenpiteisiin meitä vastaan koska… öö… teemme vodkaa. Ihan kuin vuosi 2020 ei oli ollut jo valmiiksi tarpeeksi outo”, yhtiön viestissä kirjoitetaan.

”Pidämme teidät ajan tasalla tilanteen kehittymisestä, koska emmeköhän me kaikki tarvitse tällä hetkellä hieman huumoria.”

Ahkerasti haastatteluja antava Forge epäilemättä tarjoaa oman näkemyksensä kuvioon lähiaikoina. Lue vodkayhtiön alkuperäinen viesti alapuolelta: