Ghostin single saavutti komean rajapyykin Yhdysvalloissa – suosio tuli yllätyksenä bändin nokkamiehellekin

10.9.2023 19:01

Ghost julkaisi seiskatuumaisen Seven Inches Of Satanic Panicin syyskuussa 2019. Se sisältää kappaleet Mary On A Cross ja Kiss The Go-Goat, ja julkaisun jippo on siinä, että kyse on ”Ghostin vuoden 1969 arkistoista” kaivetusta musiikista.

Viime vuonna Mary On A Cross räjähti suosioon TikTokissa ja kappaleesta on sittemmin tullut Ghostin kuunnelluin kappale Spotifyssä.

Nyt neljä vuotta julkaisunsa jälkeen Mary On A Cross on yhtyeen ensimmäinen platinarajan ylittänyt single Yhdysvalloissa. Sertifikaatio vaatii miljoona myytyä kopiota, johon luetaan mukaan myös suoratoistokerrat.

Yhtyeen keulakuva Tobias Forge ei tiennyt kappaleen suosiosta verkossa ennen kuin hänen tyttärensä vihjasi hänelle asiasta.

”Se taisi olla tyttäreni joka huomasi ensimmäisenä”, Forge paljasti viime vuonna Metal Hammerille. ”Hän sanoi kuulleensa Mary On A Cross TikTokissa. Hän on huomauttanut aiemminkin samasta muiden kappaleiden kohdalla. Sitten minut kutsuttiin levy-yhtiön tapaamiseen ja he kysyivät, ’oletko tietoinen tästä?’ ja alkoivat esitellä käppyröitä.”

Ei muuta kuin onnea komeasta merkkipaalusta Forgelle ja kumppaneille!

Lisää luettavaa