Ghostin tuleva albumi edeltäjäänsä synkempi, seuraava kiertue saatetaan toteuttaa laulajaa lukuun ottamatta täysin uudella miehistöllä

Ruotsalaisen rock-/metalliyhtye Ghostin (mahdollisesti) riviaaveena esiintynyt nokkamies paljastaa Metal Wanin haastattelussa suuria asioita yhtyeen lähitulevaisuudesta. Blabbermouth raportoi miehen ottaneen jutustelutuokion aikana kantaa muun muassa siihen, mitä yhtyeellä on mielessään vuonna 2015 ilmestyneen ja parhaan metallilevytyksen Grammynkin napanneen Meliora-albumin seuraajan suhteen. Meno tulevalla pitkäsoitolla vaikuttaisi Papa Emerituksen/Nameless Ghoulin mietteiden mukaan olevan ainakin edeltäjäänsä synkempää, sillä mies kommentoi aihetta seuraavin sanoin:

”Ideat uuden albumin suhteen ovat lainausmerkeissä edeltäjäänsä synkempiä, sillä se sijoittuu temaattisesti erilaiseen… synkempään ympäristöön. Melioran oli tarkoitus edustaa jonkinlaista moderniin yhteiskuntaan sijoitettua utopiaa/dystopiaa, kun taas uuden albumin on tarkoitus olla hieman apokalyptisempi, hiukan enemmän keskiaikaan kallellaan, ja sehän yhdistetään tietysti aina synkkyyteen.”

”Kyllä, siitä tulee synkempi levy. Tuleeko siitä suoranaisesti raskaampi? En tietenkään osaa vielä sanoa. Mutta meillä on melodioita ja kappaleita, jotka eivät ole erityisen raskaita. Minun näkökulmastani ja tulevaa materiaalia jo hieman tuntien, se tulee sisältämään kumpaakin. Levyllä tulee olemaan kaikkea murskaavasta ja raskaasta metallista isoihin balladimaisiin hymneihin.”

Sitkeät huhut ovat kertoneet orkesterin pomomiehen erottaneen kaikki riviaaveet vuoden 2016 Pohjois-Amerikan kiertueen päätteeksi. Haastattelun tiimellyksessä mies ottikin kantaa miehistönvaihdoksiin ja niiden vaikutuksiin yhtyeen soundissa.

”On siunaus ja samalla kirous, kuinka monien rock ’n’ rollin historian klassisimpien bändien täytyy omata juuri ne tietyt neljä jäsentä, jotta yhtye kuulostaisi itseltään ja mikäli yksikin uupuu joukosta, se ei ole enää sama asia. Onneksemme meillä ei ole samaa ongelmaa. Koska Ghostin esiintyminen ja Ghostin nauhoittaminen eivät ole koskaan olleet sama asia. Säilyttääksemme soundimme, meidän ei tarvitse välittää… mikäli väkeä tulee ja menee, ja se on pelkästään hienoa. Queens of the Stone Age on samassa asemassa. Kaikki on Josh Hommen käsissä ja kuulostaa Queens of the Stone Agelta riippumatta siitä, keitä bändissä kulloinkin soittaa.”