Ghostin yllätys-ep oli alunperin tarkoitettu albumiksi – yli jäi Rushia ja U2:ta sekä kutkuttavan kuuloinen Motörhead-cover

10.4.2023 20:10

Ghost julkaisi eilen versionsa Genesisin Jesus He Knows Mestä sekä tiedot tulevasta Phantomime-cover-ep:stään. 18. toukokuuta tullaan näillä näkymin kuulemaan yhtyeen näkemyksiä Phil Collinsin ja kumppaneiden lisäksi niin Iron Maidenin, Televisionin, The Stranglersin kuin Tina Turnerinkin kappaleista.

Orkesterin johtohahmo Tobias Forge tosin toteaa NME:n haastattelussa, että yli jäi vielä varsin mielenkiintoiselta kuulostavaa cover-materiaalia.

”Imperan demottamisen aikoihin työstin demoja, joihin viittasin ’cover-levynä’. Alunperin ajatuksena oli julkaista 10 kappaletta tällä cover-albumilla, koska halusin tehdä täyspitkän lp:n, joka toimisi jollain tavoin vastakappaleena Imperalle”, Forge sanoo. ”Alunperin valikoima oli vähän eklektisempi. En aio mennä niiden suhteen yksityiskohtiin, sillä saatamme käyttää niitä vielä jossain vaiheessa. Mutta käytännössä seassa oli muun muassa pianoversio Motörheadin biisistä.”

”Joukossa oli myös tosi siisti Misfits-raita ja U2-biisi. Äänitimme ne kaikki”, Forge jatkaa. ”Teimme itse asiassa todella viimeistellyn demon Rushin Distant Early Warningista, ja sitten Imperan jälkeen ajattelin että haluan tehdä rock-ep:n. Tyylipuhtaan rock-ep:n!”

Päätös trimmata 10 kappaleen kokonaisuus viiteen oli seurausta siitä, että Forge oli kokolailla ”kypsä” Impera-sessioiden jäljiltä.

”Ajattelin, että otan joitain vähän kokeilevampia juttuja pois ja keskityn vain rockimpaan kamaan — energisempiin biiseihin”, Ghost-pomo toteaa. ”Niihin jotka eivät kiertele liian laveilla laitumilla kuten pianovetoinen Motörhead-raita!”

”Siellä oli jopa instrumentaalicovereita, siis ihan kunnon instrumentaaleja! Mutta halusin tehdä uuden äänitteen, joka olisi niin kaukana Imperasta kuin mahdollista — jotain nopeaa ja suhteellisen simppeliä.”

Phantomimen jälkeisestä ajasta Forge puhuu kryptisesti.

”Kaikki muuttuu jatkuvasti”, mies sanoo. ”Mikään ei kestä ikuisesti… Kaikella on aikansa. Meidän täytyy vain tulla sen kanssa toimeen. Tarkoittaako se loppua? Ei. Se tarkoittaa että jokin saa vain uudet kasvot.”

Lisää luettavaa