Ginger Bakerilla vakavia sydänongelmia – kiertue peruttu

28.2.2016 21:27

Creamista maineeseen noussut Ginger Baker on peruuttanut kaikki tulevat kiertuepäivämääränsä ”vakaviin sydänongelmiin” vedoten.

”Tapasin juuri lääkärini… iso shokki… ei enää keikkoja tälle vanhalle rumpalille… kaikki on peruttu… kaikista vaihtoehdoista olisin vähiten osannut epäillä sydäntäni..”, rumpalilegenda kirjoittaa blogissaan. Asia vahvistettiin Bakerin virallisilla Facebook-sivuilla julkaistussa lausunnossa, jossa miehen edustaja toteaa kiertueen todellakin olevan ohi lääkärin määräyksestä.

Baker esiintyi viimeksi tammikuun 26. päivä Lontoon The Borderlinessa. Ginger Baker’s Air Force oli jo ehditty buukkaamaan vielä neljälle huhtikuun aikana tehtävälle Britti-keikalle ennen siirtymistä lyhyelle Yhdysvaltain-kiertueelle.

Baker on viime vuosina kärsinyt muutoinkin terveysongelmista, kuvaillen vointiaan vuonna 2013 Rolling Stone -lehdelle muun muassa seuraavasti:

– Se on huolestuttavaa. Olen keikkojen jälkeen aivan poikki. Minulla on rappeuttava nivelrikko, joka aiheuttaa paljon tuskia ja olen sen johdosta kivunhallintahoidossa. Lisäksi minulla on tupakoinnista johtuva keuhkoahtaumatauti.”

Rumpalin Facebook-sivuilla kuitenkin rauhoitellaan asiasta huolestuneimpia faneja toteamalla miehen lopettaneen tupakoinnin jo kuukausia sitten.

Lisää luettavaa