Ginger Evil teki J. Karjalaisen ikivihreästä käännösversion, jonka tekstistä vastasi maestro itse – ”Koko juttu oli puhdasta sattumaa”

Arrowhead-single on osa myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa The Way It Burns -debyyttialbumia.
27.6.2024 18:00

Kotimainen vaihtoehtorockyhtye Ginger Evil julkaisee myöhemmin tänä vuonna The Way It Burns -debyyttialbuminsa Frontiers-levy-yhtiön kautta. Tänään levyltä on julkaistu kolmantena singlenä kappale Arrowhead. Kyseessä on käännösversio J. Karjalaisen Keihäänkarki-kappaleesta, jota itse Karjalainen on ollut mukana työstämässä.

”Koko juttu oli puhdasta sattumaa; Törmäsin J. Karjalaiseen kadulla ja hehkutin hänen Allas Sea Poolin keikkaansa, jota olin ollut pari päivää aiemmin katsomassa. Juteltiin siinä niitä näitä musajutuista ja mainitsin Jukalle bändimme juuri allekirjoittaneen maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Frontiers Music Srl:n kanssa. Karjalainen yllättäen ehdotti, että tekisimme englanninkielisen käännösversion jostain hänen biisistään Ginger Evilin debyyttialbumille. Voisimme itse valita kappaleen ja hän toimittaisi englanninkieliset sanat”, kertoo basisti Veli Palevaara.

”Tuollaisen kunniatehtävän kun saa itse maestrolta, niin sehän pistetään toteutumaan. Bändin sisäisen äänestysrumban jälkeen Keihäänkärki valikoitui biisiksi ja sovitusidea kuroutui nopeasti kasaan yhdessä tuottajamme Teemu Aallon kanssa. Jukka ja hänen tekstittäjäkumppaninsa Anu Jaantila laativat biisin englanninkieliset lyriikat. Sello-osuudet soittaa Apocalyptican alkuperäiskokoonpanostakin tuttu Max Lilja. Erityisen hienoa on, kun pystymme tuomaan uusia polkuja biisin tarinaan. Saimme myös mahdollisuuden kuvata musiikkivideon Raaseporin linnassa, jonka maaginen ympäristö sopi hyvin meidän version tunnelmaan.”

Ginger Evilin voi nähdä keikkalavoilla loppukesästä ja alkusyksystä seuraavasti:

03.08. Kuudes Linja, Helsinki
17.08. Kymijoki Beer Festival, Kouvola
11.10. Hellaklubi, Myyrmäki, Vantaa
13.11. On The Rocks (levynjulkkarit), Helsinki
23.11. Kairo, Kotka
30.11. Nuijamies, Lappeenranta

Lisää luettavaa