Glenn Hughes ei halunnut olla osa Black Sabbathia – ”Se oli minulle vaikeaa aikaa”

27.12.2021 17:58

Laulaja-basistilegenda Glenn Hughes muisteli aikojaan Black Sabbathin keulilla 1980-luvun puolivälissä In The Trenches with Ryan Roxie -videopodcastin haastattelussa. Mies päätyi yhtyeen laulajaksi ikään kuin vahingossa, sillä alunperin miehen oli tarkoitus laulaa vain Sabbath-kitaristi Tony Iommin soololevyllä.

”Tony oli tekemässä sooloalbumia vuonna 1985”, Hughes muistelee. ”Minun, rakkaan ystäväni Ronnie James Dion ja Rob Halfordin oli tarkoitus laulaa pari kappaletta per lärvi. Olin ensimmäisenä Cherokee Studiosissa Hollywoodissa tekemässä pari biisiä Tonyn kanssa. Kirjoitin ja lauloin pari biisiä ensimmäisenä iltana. Hän pyysi minut takaisin seuraavana päivänä ja se jatkui ja jatkui kunnes päädyin olemaan tuon sooloalbumin ainoa laulaja. Viimeisen kappaleen kohdalla Don Arden — Sharonin [Osbourne] isä —, joka toimi tuolloin Tonyn managerina, ehdotti Warner Brothersin kanssa, että meidän tulisi kutsua sitä ’Black Sabbath featuring Tony Iommiksi’. Se ei siis ollut enää Tony Iommi -levy; se oli Black Sabbath -levy nimeltään Seventh Star. Se oli niihin aikoihin kun olin muuttamassa elämäntyyliäni. Se oli minulle vaikeaa aikaa.”

”En halunnut olla osa Black Sabbathia”, mies jatkaa. ”Yritin auttaa Tonyä tekemään soololevyään. Nautin kuitenkin Tonyn kanssa työskentelystä. Olen tehnyt Tonyn kanssa nyt kolme albumia. Jatkukoon se [yhteistyö] vielä pitkään.”

Lisää luettavaa