Go east, young man! Faarao Roihuvuoressa ja marginaalikeikat verkossa

22.1.2015 11:50

Suomalaisia kaupunkeja vaivaa usein lievä yksinapaisuus − paitsi Imatraa, jonne Alvar Aalto yritti väkipakolla rakentaa kaksinapaisuuden ja epäonnistui. Helsingissä on havaittavissa pientä parannusta. Keskusta on säilynyt yöelämän keskuksena, mutta sen rinnalle on noussut Kallio vaihtoehtoisemmalla tarjonnallaan.

Nyt marginaalimusiikki kurkottaa vielä hiukan pidemmälle itään. Kallion neliöhintojen jatkaessa nousuaan Roihuvuori vetää asuinpaikkana puoleensa taiteilijoita, muusikoita ja muita kulttuurin parissa toimijoita puoleensa. Yleensä toiminta seuraa perässä ja yleisellä tasolla Helsingissä on ollut joitain satoja marginaalimusiikin ystäviä vetävistä paikoista Factoryn, Kantiksen ja Libertén hävittyä kartalta muutenkin pula.

− Oranssin uusi tila Suvilahdessa on todella toimiva, mutta tässä maassa alkoholittomuus vaikeuttaa keikkojen järjestämistä, Mental Alaskan Arttu Partinen kertoo.

− Eli on tärkeä löytää muitakin toiminnallemme sopivia paikkoja.

Tänä viikonloppuna kokeillaan löytyykö Roihuvuoren Hard Rock Housesta osittainen vastaus ongelmaan, sillä ennakkoluulottomista ja laajalla skaalalla operoivista kattauksistaan tuttu Mental Alaska järjestää ravintolassa tapahtuman yhteistyössä Helmi Levyt –yhtiön kanssa.

− Kyllähän Roihuvuori on alueena nosteessa, mutta aika uneliasta se meno vielä on, Arttu sanoo.

− Katsotaan jos tästä saisi pidempiaikaisen kuvion. Hard Rock House antaa järjestäjille aika vapaat kädet säätää, kunhan porukkaa tulee. Eli tänne voisi saada hienoa ja spontaania toimintaa aikaan. Ja se, ettei olla ihan kantakaupungissa, on musta plussaa. Helsingissä on kuitenkin paljon mielenkiintoisia alueita.

Mental Alaskan ja Helmi Levyjen illassa esiintyvät Faarao & Kakspäinen Narttu ja Hulda Huima & Mustat Kalsarit. Ensin mainittu juhlii uuden levynsä julkaisua.

Tietoa vastaavista, valtavirrasta syrjässä tapahtuvista konserteista ja tapahtumista Helsingissä tarjoaa uusi A Map Of Helsinki –blogi Tumblrissa. Tämä on tärkeä resurssi, sillä tarjonta on Helsingissä vilkasta mutta aika usein vakiintuneiden keikkapaikkojen ulkopuolella. Ottakaa käyminen tavaksi ja jos järjestätte tapahtumia, muistakaa laittaa siitä tietoa.

Lisää luettavaa