Goodbye forever, Francine? Rock’n’roll-jyrä uhkailee heittävänsä jäähyväisiä

Loka-joulukuussa kaikuu Cyndi Lauperin tunnetuksi tekemä She Bop ehkä viimeisen kerran Francinen kiiheänä tulkintana.
25.9.2019 09:43

Äärimmäisen kovana liveyhtyeenä jo vuosikymmeniä tunnettu Francine suuntaa ensi viikolla 12 keikan rundille. Huomionarvoista kiertueessa on se, että yhtye on uhkaillut sen saattavan jäädä viimeisekseen. Mahdollisesti. Kukapa näistä jäähyväisiä tekevistä rokkibändeistä ikinä tietää? Eikä tunnu täysin tietävän bändi itsekään, sillä tiedotteessa puhutaan sekä ”viimeisestä kiertueesta” että ”määrittelemättömän pitkästä tauosta”.

– Lähtökohtaisesti haluan ajatella, että kyse on pitkästä tauosta, ei lopettamisesta. Francine on nimittäin meille elämäntapa, jota ei lopeteta, siitä voi olla vain tauolla, tasapainoilee Francinen läskibasisti Pete Salomaa.

– Nyt rokataan täysillä tämä rundi ja sen jälkeen tosiaankin jäämme pitkälle tauolle, komppaa laulaja-kitaristi Antti Kukkola. – Syyt taukoon löytyvät henkilökohtaiselta puolelta, joten ei niistä sen enempää. Onneksi on kyse ihan positiivisista asioista, joten sen puoleen ei mitään hätää. Sitä, onko Francine pois pelistä vuoden, viisi vai loppuelämän, ei voi vielä tietää. Tulevaisuus näyttää.

”Sitä, onko Francine pois pelistä vuoden, viisi vai loppuelämän, ei voi vielä tietää.”

Joka tapauksessa kyseessä tulee olemaan viimeinen kerta pitkään aikaan, kun vuonna 1987 rockabillyn tahkoamisen aloittanut ja sittemmin muunkinlaisen rock’n’rollin pariin laajentanut Francine nousee esiintymislavoille, joten luonnollisestikaan ei ole järkisyitä jättää menemättä.

– On tässä se hyvä puoli, että pääsemme vielä moikkaamaan mahtavia fanejamme keikoille ennen pitkää breikkiä, pohtii rumpali Alec Hirst-Gee.

FRANCINE – SO LONG HONEY! -kiertue:
4.10. KERAVA, The New Sherwood
5.10. KARSTULA, Wanhat Wehkeet
18.10. HÄMEENLINNA, Amarillo
19.10. HELSINKI, Bar52 lauttasaari
2.11. JUANKOSKI, Hotelli-ja Ravintola Ruukin Kievari
15.11. JYVÄSKYLÄ, Hemingway’s Bar & Cafe
16.11. UUSIKAUPUNKI, Bar m’UKI
22.11. OULU, Club Teatria Oulu
23.11. IISALMI, Bar & Cafe Graceville
5.12. KOUVOLA, HouseofRock
6.12. TAMPERE, Jack the Rooster – Rock & Kitchen
7.12. LAHTI, Möysän Musaklubi – Mössö

Lisää luettavaa