Gösta Sundqvistin joululauluja tulkitaan nyt jousikvartetin kera – Ensinäytössä Minja Kosken, Mikael Saaren ja Lumos-kvartetin Jossain on kai vielä joulu

Gösta Sundqvistin nokkelia joulukappaleita tulkitsevat Lumos-jousikvartetti sekä laulajat Minja Koski ja Mikael Saari.
17.11.2022 11:27

Joulu tulee taas. Sen myötä on syytä palauttaa mieleen myös Gösta Sundqvistin kontribuutiot joulumusiikin eteen. Leevi and the Leavings julkaisi vuonna 1990 Varasteleva joulupukki -joululevyn. Viisi vuotta myöhemmin ilmestynyt Jouluaattona kännissä on kansamme joululaulujen kirkkaimpia tähtiä.

18. marraskuuta julkaistaan Göstan joululaulut -albumi, jossa Gösta Sundqvistin nokkelia joulukappaleita tulkitsevat Lumos-jousikvartetti sekä laulajat Minja Koski ja Mikael Saari. Nyt ensinäyttönsä saa Jossain on kai vielä joulu -musiikkivideo. Katso yltä, millaista sävyä jousikvartetti antaa kappaleelle.

– Leevi and the Leavingsin musiikki on kulkenut mukana pienestä saakka ja olen ihaillut Gösta Sundqvistia lauluntekijänä aina, kertoo solisti Minja Koski, joka tunnetaan etenkin M-artistinimellä tekemästään musiikista.

– Lahden Radio- ja tv-museo pyysi Varasteleva joulupukki -albumin esittämistä Gösta Sundqvist -aiheisen näyttelyn tiimoilta jouluna 2019. Työryhmä muodostui luontevasti, sillä olimme työskennelleet Mikael Saaren ja Lumos-kvartetin kanssa yhdessä aikaisemminkin hyvin kokemuksin. Varasteleva joulupukki sisältää upeita lauluja. Jousikvartetille ja kahdelle laululle sovitettuna ne saivat uuden tulkinnan. Halusimme saada tallennettua ne myös isomman porukan kuultavaksi. Hauskaa on, että albumin masteroi myös Varasteleva joulupukki -albumin masteroinut Pauli Saastamoinen.

– Göstan joululauluissa kiehtoo niiden värikäs kuvaus joulun eri puolista. Niissä on vastustamatonta huumoria, haikeutta, ironiaa ja kauneutta, Koski kertoo suhteestaan kappaleisiin.

Lumos-kvartetti on jousien mahdollisuuksia esittelevä, ystävien muodostama jousikvartetti. Yhtyeen monipuolinen ohjelmisto koostuu Niklas Hagmarkin taidokkaista ja persoonallisista sovituksista. Lumosta on kuultu muun muassa Saimaan, Ellipsin, Pepe Willbergin, Pyhimyksen, Laura Närhen rinnalla.

Lumos-kvartetti:
Viulu: Annukka Nevalainen-Lius
Viulu: Sirkku Hilanko
Alttoviulu: Anette Grevberg
Sello ja jousisovitukset: Niklas Hagmark

Keikat:
26.11. Oulun teatteri
1.12. Lahden kaupunginteatteri
20.12. Teatteri Vantaa
21.12. Espoon Sellosali

Lisää luettavaa