Grammy-tribuutit jakavat mielipiteitä – Lemmyn poika arvostaa, Bowien ei niinkään

Tiistain vastaisena yönä jaettiin musiikkialan Grammyt 58. kertaa. Tänä vuonna palkintojuhlassa nähtiin monia tribuuttiesityksiä, muun muassa Johnny Deppin ja Alice Cooperin johtama kunnianosoitus Lemmy Kilmisterille sekä ylistyksiä ja kehuja medioissa saanut Lady Gagan David Bowie -medley.

Grammy-juhlissa oli läsnä myös Lemmyn poika Paul, joka vastaili pressihuoneessa toimittajien uteluun siitä, mitä hän piti Hollywood Vampiresin Ace Of Spades -tulkinnasta.

– Oli liikuttavaa kunnioittaa isääni tuolla tavalla, ja vieläpä Grammy-gaalassa. Hän olisi ollut hyvin ylpeä.

Paul myös kertoi toimittajille Lemmyn viimeisistä keikoista ja millainen esikuva hän oli monille – tai siis kaikille rokkareille.

– Joskus lavalle nouseminen oli todellista taistelua, mutta aina hän selvisi. Hän ei tuntenut sanaa ’eläke’. Hän halusi painaa loppuun asti ja lähteä saappaat jalassa, ja niin hän myös tavallaan tekikin. Hän oli täydellinen esikuva kaikille töitä paiskiville muusikoille, ja niille, jotka eivät koskaan anna periksi.

Lady Gaga puolestaan oli panostanut David Bowie -tribuutissaan esityksen visuaaliseen puoleen esittäessään sikermän Bowie-klassikoita muusikon eri aikakausilta. Vaikka huikeaa esitystä on hehkutettu kautta linjain, kaikkia ei voi miellyttää. Kuten David Bowien poikaa, Duncan Jonesia.

Pian esityksen jälkeen Jones nimittäin twiittasi Oxfordin sanakirjaan viitaten Gagan tribuutin olleen ”yli-innokas ja hämmentävä, johtuen ylitsevuotavasta ihastuksesta”.