Green Dayn yllättävästä Skotlannin-keikan peruutuksesta puhkesi someraivo – suomalaismiehen pettynyt tilitys ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen

"Olen helvetin vihainen", toteaa 800 euroa reissuunsa käyttänyt Mäntylä.

Kalifornialaisen punk-ryhmittymä Green Dayn oli määrä esiintyä eilen illalla Bellahouston Parkissa Skotlannissa. Järjestäjät päätyivät kuitenkin perumaan keikan vain tunteja ennen tämän suunniteltua alkamisajankohtaa ”vaarallisiin” sääolosuhteisiin vedoten. Tämä ei tietenkään ollut miltei loppuunmyydylle keikkapaikalle turhaan saapuneiden fanien mieleen. Yksi heistä oli Daily Recordin haastattelema suomalainen Pekka Mäntylä, joka lensi paikalle Helsingistä, käyttäen kaikkiaan noin 800 euroa Green Dayn ja Rancidin nähdäkseen.

”En ole koskaan ennen käynyt Skotlannissa ja halusin kokea hienon kesäelämyksen Green Dayn ja Rancidin keikalla”, Mäntylä toteaa. ”Rancid on edelleen kovassa iskussa ja Green Daykin on parantanut viime aikoina juoksuaan. Ajattelin tämän olevan viimeinen kerta kun käyn heitä katsomassa – eihän tässä enää kuitenkaan 90-luvulla elellä.”

”suurin osa ystävistäni ei lähtenyt matkaan ja olen iloinen heidän puolestaan.”

Mäntylä sai keikan peruutuksesta kertovan sähköpostiviestin Glasgow’ssa pyöriessään.

”Olen helvetin vihainen. Mielestäni oli absurdia ja suorastaa törkeää syyttä säätä. Täällä on paljon pettyneitä rockfaneja haahuilemassa ympäri kaupunkia Green Day -paidoissaan. Ketään ei oikein huvita jutella. Näin joidenkin syyttävän sosiaalisessa mediassa bändiäkin, mutta eihän tämä heidän syytään ole.”

Mies toivoi ikävästä tilanteesta syntyvän kaikesta huolimatta vielä jotain hyvääkin.

”Täällä on 30 000 ihmistä ilman mitään tekemistä illalle. Toivottavasti osa meistä päätyy yhdessä drinkeille ja voimme muuttaa heikosti sujuneen illan vielä hyväksi.”

”Jos ei naurata, voi aina itkeä”, mies päättää.

Green Day puolestaan pahoittelee tilannetta Facebookissa ja vannoo palaavansa vielä Skotlantiin. ”Glasgow, joudumme suruksemme kertomaan, että tämäniltainen show Bellahouston Parkissa on peruttu. ”Paikallinen turvallisuusvirasto, tuottajataho ja konsertin järjestäjä katsoivat paikan vaaralliseksi faneille ja kaikille asianosaisille.”

”Rakastamme Skotlantia, rakastamme Glasgow’n kaupunkia ja on sanomattakin selvää, että tulemme vielä takaisin”, yhtye julistaa päivityksensä päätteeksi.