Guns N’ Roses -basisti on yksi harvoista Lemmyltä vielä viimeisen kunnianosoituksen saaneista – myös Michael Monroe omaa saman lahjan

20.12.2023 20:51

Guns N’ Rosesista tuttu basisti Duff McKagan on yksi niistä harvoista, jotka ovat saaneet edesmenneen Motörhead-legenda Lemmy Kilmisterin tuhkia itselleen.

Asia paljastui muusikon ja tämän vaimon Susan Holmes McKaganin juontamassa Three Chords & The Truth -radio-ohjelmassa.

Soitettuaan Dave Grohlin, Lemmyn ja ZZ Top -pomo Billy Gibbonsin coverin Run Rudolph Runista, Susan Holmes McKagan totesi: ”Dave on hyvä ystävämme. Haluaisimme myös mainita Lemmy Kilmisterin, joka menehtyi muutama vuosi sitten joulukuun 28. päivä. Kauan eläköön Lemmy. Me rakastamme sinua.”

”Lemmy elää ikuisesti”, Duff lisää. ”Hän oli Grohlin ystävä. Meillä on pieni side sitä kautta. He tekivät yhdessä musiikkia, muun muassa Probotin tiimoilta.”

Duff McKagan toteaa olevansa ikään kuin Motörheadin kunniajäsen soitettuaan muun muassa Grammy-gaalan Lemmy-tribuutissa vuonna 2016.

”Kyllä vain”, Susan Holmes McKagan vahvistaa, ”Meillä on itse asiassa hänen tuhkaansa täällä [kotona]. Hän ei koskaan lähde sydämistämme.”

Lemmyn luotiin pakattua tuhkaa ovat saaneet vain sellaiset henkilöt, joita muusikkosuuruus piti itselleen erityisen läheisinä. Kyseessä on siis melkoinen kunnianosoitus. Julkisesti McKaganin ohella ainakin Michael Monroe, Judas Priest -solisti Rob Halford, Doro Pesch, entinen Headbangers Ball -juontaja Riki Rachtman sekä Ugly Kid Joe -laulaja Whitfield Crane ovat paljastaneet saaneensa luodin postitse.

Lemmy menehtyi 70-vuotiaana joulukuussa 2015.

Lisää luettavaa