”Haluan nyt vittu tehdä jotain selväksi” – Dream Theaterin laulaja menetti tyystin malttinsa keikalla

22.3.2022 07:40

Kaikki tietävät, etteivät todelliset progemuusikot tee virheitä musiikissa sen paremmin kuin elämässäkään. Ei siis ihme, että kaikkien progemetallibändien kuninkaan Dream Theaterin laulaja James LaBrie otti nk. kipinää siitä, kun verkossa on kuiskittu hänen hyödyntävän ennalta äänitettyjä lauluosuuksia keikoilla. LaBrie kommentoi asiaa kipakkaan sävyyn Texasin Houstonissa viime viikolla. Jupakasta uutisoi Blabbermouth.

LaBrie hermostui ilmeisesti siitä, kun nettikeskusteluissa on tutkittu Dream Theaterin käynnissä olevan kiertueen keikkatallenteita ja ihmetelty, miten lauluosuudet kuulostavat välillä erilaisilta kuin muuten keikan aikana. Erityisesti Bridges in the Sky -biisin lauluosuuksien on tulkittu vaihtuvan välillä taustanauhoihin.

LaBrie ei säästellyt voimasanoja aihetta lavalta käsin kommentoidessaan. ”Haluan nyt vittu tehdä jotain selväksi, okei? Porukka on väittänyt, että olisin vain laulavinani? Haistakaa vittu. Mikä saatana ihmisiä vaivaa netissä”, laulaja sanoi Blabbermouthin mukaan.

LaBrie pahoitteli purkaustaan myöhemmin. ”Taidan olla menettämässä järkeni näin kiertueen lopuksi”, laulaja totesi. Olisiko tämä sitten arka aihe artistille, vai oliko solistilla vain huono päivä, mistäpä tuon tietää. Meillä tätä asiaa ei pääse ihan lähiaikoina tutkimaan, koska yhtyeen Euroopan-kiertue kulkee tällä kertaa Göteborgin ja Oslon kautta Suomen ohi.

Lisää luettavaa