Haluatko soitella The Edgen entisellä kitaralla? Nyt se on mahdollista, kiitos soitinpankin

18.10.2016 11:39

MES-soitinpankki on Musiikin edistämissäätiön uusi hanke, jolla pyritään saamaan kalliit arvosoittimet musiikintekijöiden ulottuville. MES-soitinpankki hankkii ja vastaanottaa, ylläpitää sekä lainaa ja vuokraa  ammattikäyttöön arvosoittimia sekä muuta musiikkituotannossa käytettävää laitteistoa.

”On nurinkurista, että maailman parhaat soittimet eivät ole hintakehityksen takia enää musiikintekijöiden ulottuvilla, vaan pölyttymässä sijoittajien holveissa tai keräilijöiden seinillä. Samaan aikaan parhaiden soitinpuiden hupeneminen maapallolta on valitettava tosiasia, joten instrumenttien saatavuusongelmaan piti keksiä luova ratkaisu”, toteaa soitinpankkia ideoinut muusikko ja musiikintekijä Markus Nordenstreng.

Palvelu on tarkoitettu kaikille ammattimuusikoille ja musiikintekijöille, jotka kuuluvat Muusikkojen liittoon, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:hyn tai Suomen Säveltäjiin. Soittimet tulevat näytille soitinpankin verkkosivuille, josta niitä voi kätevästi varata esimerkiksi levytyssesioon tai konserttiin. Soittimista on äänitetty ja kuvattu verkkosivuille näytteitä, joiden perusteella voi valita sopivan soittimen käyttötarkoituksiinsa.

Valikoimaan sisältyy useita kotimaisen populäärimusiikin näkökulmasta legendaarisia soittimia, kuten Pave Maijasen, Maija Vilkkumaan ja Kari Tapion käytössä olleita kitaroita. Lisäksi esimerkiksi U2-yhtyeen The Edgen omistuksessa ollut 12-kielinen Rickenbacker-sähkökitara on tästedes suomalaismuusikkojen ulottuvilla.

Lisäksi soitinpankki tukee suomalaista soitinrakennusta tilaamalla tulevaisuudessa vintagesoittimien ohella myös uusia instrumentteja, jotka on valmistettu kotimaisin voimin suomalaisista soitinpuista.

”Soitinpankki palvelee koko suomalaista äänitebisnestä. Kun studioissa käytettävät soittimet ovat ensiluokkaisia, äänitteiden tekninen laatu ja kansainvälinen kilpailukykykin paranevat”, Nordenstreng sanoo.

Lisää luettavaa