Hamlet-rockmusikaalin kummi Maija Vilkkumaa Shakespearea laulamassa – Kuuntele dramaattinen On hieno mieli rikki

TTT:n Hamlet saa ensi-iltansa 3.9.
12.8.2020 11:10

Shakespeare-klassikko Hamlet nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa rockmusikaalina, kun se saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa 3. syyskuuta. Produktiolla on kaksi rokkikummia, Ismo Alanko ja Maija Vilkkumaa, jotka pitävät ohjaaja Otso Kautton mukaan huolta siitä, että ”meininki pysyy riittävän rock-uskottavana”.

Kummit ovat myös saaneet musikaalin kappaleita esitettäväkseen. Alangon Rikokseni löyhkää julkaistiin viime viikolla ja tänään on ilmestynyt Vilkkumaan tulkitsema On hieno mieli rikki.

”Olen tutustunut musikaalin säveltäjään Eeva Kontuun alunperin HKT:n Myrskyluodon Maijassa, ja hänen intonsa, taitonsa ja visionäärisyytensä ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Olen iso musikaalifani ja odotan Hamlet-rockmusikaalia valtavalla innolla! Kotimaisten musikaalien kantaesityksiä ei todellakaan ole liikaa, ja uskon että tästä tulee aivan upea. Eeva pyysi minua musikaalin kummiksi, ja lähdin tietysti innoissani mukaan. Sain laulettavakseni upean On hieno mieli rikki -biisin, joka on dramaattinen ja sydäntäsärkevä kappale. Ihanaa musikaaliherkkua!” Vilkkumaa kommentoi.

On hieno mieli rikki on musikaalissa Hamletin rakastetun Ofelian soolo, ja roolissa TTT:ssä vierailee Inke Koskinen. Biisin on säveltänyt Eeva Kontu. Laulujen tekstit ovat William Shakespearen pohjalta suomentaneet ja sovittaneet Michael Baran ja Eeva Kontu. Hamlet and his Gravediggers kokoonpanossa soittavat Varre Vartiainen (kitara), Jarmo Saari (kitara), Jani Auvinen (rummut), Teemu Broman (basso), Joonas Mikkilä (koskettimet) ja Paavo Malmberg (lyömäsoittimet, koskettimet ja ohjelmointi).

Lisää luettavaa