”Hän oli täysin kelvoton” – Lars Ulrich sai tuottaja Flemming Rasmussenin pyörittelemään päätään Ride the Lightning -sessioissa

26.8.2020 07:05

Jahas, Flemming Rasmussen puhuu näemmä suoria sanoja. Metallican kanssa Ride the Lightning-, Master of Puppets- ja And Justice for All -levyillä työskennellyt tanskalaistuottaja muistelee tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa kokemuksiaan metallijätin kanssa, ja ilmeisesti äänitykset eivät menneet aina ihan viimeisen päälle ammattimaisesti.

Tuottaja kertoo, että Lars Ulrichia täytyi sivistää rumpujensoiton saloista aivan perusteita myöten, ennen kuin kappaleet saatiin purkkiin. Rasmussenin mukaan Ulrich keksi kyllä hienoja fillejä, mutta tempon pitämisessä oli ongelmia.

”Hän oli minusta täysin kelvoton. Kysyin aivan ensimmäiseksi, kun hän alkoi soittaa, että alkaako hän aina kappaleet kohotahdilla. Hän kysyi, että mitä kohotahti tarkoittaa”, Rasmussen sanoo.

Niinpä hätiin kutsuttiin tanskalaisen Artillery-yhtyeen roudari Flemming Larsen, joka opetti Ulrichille muutamia tärkeitä asioita rumpujensoitosta.

”Kerroimme hänelle, että tahtien täytyy olla samanmittaisia pituudeltaan, ja että täytyy pystyä laskea neljään ennen kuin seuraava alkaa. Ja heti seuraavaksi hän soittikin todella mainion fillin, jollaista kukaan muu ei olisi osannut keksiä tuohon aikaan.”

Toki täytyy muistaa, että Ulrich oli jo hoitanut hommansa aivan passelisti Kill ’Em All -debyytillä vuotta aikaisemmin, joten kaipa rumpalilla nyt jonkinlainen käsitys rytmin pitämisestä oli. Ainakaan ei voi sanoa, että Rasmussen kohtelisi vanhoja yhteistyökumppaneitaan haastatteluissa silkkihansikkain!

Lisää luettavaa