”Hän oli yksi suurista” – Muusikkokollegat surevat menehtynyttä Fleetwood Mac -perustaja Peter Greeniä

26.7.2020 20:12

Rockmaailmaa järkytti eilen tullut tieto Fleetwood Mac -yhtyeen perustaja Peter Greenin kuolemasta. Suru-uutinen on saanut lukuisat muusikot muistelemaan edesmennyttä kitaristisuuruutta sosiaalisessa mediassa.

”Minulle ja kaikille entisille ja nykyisille Fleetwood Mac -jäsenille Peter Greenin poismeno on monumentaalinen menetys”, Greenin entinen yhtyetoveri Mick Fleetwood kirjoittaa Facebookissa. ”Peter perusti Fleetwood Macin minun, John McVien ja Jeremy Spencerin kanssa. Kukaan ei ole koskaan liittynyt Fleetwood Macin remmiin kunnioittamatta Peter Greeniä ja hänen lahjakkuuttaan ja sitä ajatusta, että musiikin tulisi loistaa kirkkaana ja tulla aina välitetyksi tinkimättömällä intohimolla!”

Omat pahoittelunsa esittää myös Fleetwood Mac -solisti Stevie Nicks, joka kirjoittaa Greenin ”perinnön elävän ikuisesti rock’n’rollin historiankirjoissa”.

Myös Black Sabbath -basisti Geezer Butler ilmaisi suruvalittelunsa Greenin poismenon johodta. ”Surullista kuulla Peter Greenin poismenosta, hän oli yksi suurista”, mies kirjoittaa. ”RIP.”

Alla muusikoiden muistokirjoituksia.

Lisää luettavaa