”Hän on ihan täysi prostituoitu” – Primal Scream -nokkamies ei hyväksy Madonnan esiintymistä Euroviisuissa

https://www.youtube.com/watch?v=xUJhlsZSSoM

Primal Scream -laulaja Bobby Gillespie lukeutuu niihin artisteihin, jotka boikotoivat Israelia valtion palestiinalaisia kohtaan harjoittaman apartheid-politiikan takia. Madonna puolestaan edustaa näkökantaa, jonka mukaan maan kansa on viihteensä ansainnut sitä luotsaavan hallituksen toimista huolimatta.

Tästä syystä popin kuningatar aikookin esiintyä tänä iltana Israelin Tel Avivissa käytävässä Euroviisujen finaalissa. Tämä jos mikä on omiaan herättämään Gillespiessä syvää närkästystä.

”Madonna tekee mitä vain rahasta, hän on ihan täysi prostituoitu”, mies täräyttää BBC Newsnightin haastattelussa. ”Minulla ei ole tietenkään mitään prostioituja vastaan.”

”Mielestäni koko jutussa yritetään normalisoida Israelin valtiota ja sen harjoittamaa häpeällistä palestiinalaisten kohtelua”, mies jatkaa. ”Esiintymällä Israelissa sinä käytännössä teet siitä normaalia. Primal Scream ei voisi ikinä esiintyä Israelissa. Luulen Madonnan hakevan epätoivoisesti julkisuutta ja rahaa. Hehän maksavat erittäin, erittäin hyvin.”

Gillespie toteaa lisäksi haastattelussa Israelin valtion sijaitsevan ”varastetulla maalla”, mutta painottaa, ettei ole missään nimessä antisemitisti. ”Monet sankareistani ovat juutalaisia”, mies toteaa.

Aiemmin tällä viikolla Madonna julkaisi lausunnon jossa totesi, ettei voisi ”koskaan lopettaa musiikin soittamista vain sopiakseen jonkun poliittiseen agendaan”.

”Sydämeni särkyy joka kerta kun kuulen viattomia elämiä menetetyn tällä alueella ja siitä väkivallasta, joka on niin usein valjastettu sellaisten henkilöiden poliittisiin tarkoituksiin, jotka hyötyvät tästä iänikuisesta konfliktista. Toivon ja rukoilen, että pääsemme pian tästä kauheasta tuhon kierteestä ja voimme luoda uuden polun kohti rauhaa.”

Monet artistit kuten Lana Del Rey ja Lorde ovat viime vuosina peruneet painostuksen vuoksi esiintymisensä Israelissa, mutta esimerkiksi Nick Cave & The Bad Seeds ja Radiohead ovat vastustuksesta huolimatta heittäneet keikkansa maassa ilman tunnontuskia. Radiohead nokkamies Thom Yorke kommentoikin, että ”maassa esiintyminen ei tarkoita sen hallituksen kannattamista.”