Hanoi Rocks, Santa Cruz… – HBO:n uusi supersankarisarjahan miltei vilisee musiikillisia suomiviittauksia

16.1.2022 12:24

Ohjaaja-käsikirjoittaja James Gunnin luotsaama The Suicide Squad -elokuvan spinoff-sarja Peacemaker pyörii parhaillaan HBO Maxissa. Show’n kolmen ensimmäisen jakson aikana ei ole ollut juuri suomalaisväristä pulaa, sillä heti ensimmäisessä jaksossa John Cenan esittämä Peacemaker plaraa vinyylilevyjä, joiden joukossa vilahtaa Hanoi Rocksin Two Steps from the Move. Voit käydä katsomassa kuvan kohtauksesta sisarlehdestämme Episodista.

Toisessa jaksossa on puolestaan kohtaus, jossa Peacemaker ja Vigilante-niminen hahmo ammuskelevat metsässä samalla, kun taustalla pauhaa Santa Cruzin Drag Me Down -kappale.

Hyvä!

Gunn kommentoi sarjan musiikkivalintoja Rolling Stonelle, eikä Hanoi Rocksin esilläolo ei miehen puheiden perusteella ole suinkaan pelkkää sattumaa.

”Minulla on ollut muutaman viime vuoden ajan pakkomielle ihmisten tukkametalliksi kutsumaa musiikkia kohtaan”, Gunn selvittää lehdelle. ”Joten se natsaa täydellisesti tähän sarjaan. Se on saattanut olla jopa osasyy sille, miksi valitsin kaikista hahmoista juuri Peacemakerin The Suicide Squadiin. Olin varttuessani punk rock -skidi, joten minulta löytyi arvostusta joillekin pop metal -bändeille. Pidin Mötley Crüesta ja tietyistä jutuista. Hanoi Rocks, josta puhumme paljon kauden aikana, oli minulle todella tärkeä bändi. Vähättelin myös paljon tukkametallia. Mielestäni jokaisesta genrestä löytyy hyvää musiikkia kunhan vain jaksaa kaivella tarpeeksi syvältä.”

”Minulle tuli pakkomielle löytää todella hyviä tukkametallibändejä ja -biisejä, ja tein massiivisen kokoelman Spotifyhyn, jota kautta löysin kaikki mahtavat, lähinnä Pohjois-Euroopasta ponnistavat modernit sleaze rock -yhtyeet”, Gunn jatkaa. ”Ja mielestäni ne ovat yleisesti paljon keskivertoja kasaribändejä parempia, sillä he eivät ota sitä niin vakavasti. Se on omistautumista hauskanpidolle. Ja osa ideasta oli levittää sanaa joistakin noista moderneista bändeistä, kuten Wig Wamista tai Cruel Intentionsista.”

Alla Santa Cruzin Drag Me Down.

Lisää luettavaa