Hardcorea meininkiä: CMX ja Refused

29.10.2012 11:00
Tasan kaksikymmentä vuotta sitten Uumajassa perustettu Refused laittaa pillit pussiin. CMX:n uutta studioalbumia odotellessa voi puolestaan uppoutua reilun 22 vuoden takaisiin tunnelmiin.

Tasan kaksikymmentä vuotta sitten Uumajassa perustettu Refused laittaa pillit pussiin. Legendaarinen punk/hardcore-orkesterihan palasi alkuvuodesta lavoille ja esiintyi onneksi Suomessakin. Yllekirjoittanut näki bändin Ruisrockissa ja meininkihän oli suorastaan viimeisen päälle kohdallaan.

En sitten tiedä, oliko yhtyeellä aikomustakaan tehdä pidemmän kaavan comebackia, mutta riemu on nyt joka tapauksessa päättymässä. Refused on nimittäin Facebook-sivullaan ilmoittanut soittavansa viimeisen keikkansa kotikaupungissaan 15. joulukuuta.

Se on sitten tietenkin toinen juttu, että jääkö tämä ”viimeinen keikka” oikeasti viimeiseksi. Viime kesänä soineen Rock Am Ringin konsertin tunnelmiin pääsee joka tapauksessa täällä.

CMX:n uutta studioalbumia odotellessa voi puolestaan uppoutua reilun 22 vuoden takaisiin tunnelmiin. Torniossa nimittäin soi hardcore komeasti kesällä 1990.

Katso videomateriaalia täällä

Lisää luettavaa