”Hard rock on enemmän alakulttuuria kuin aiemmin” – Metallican Lars Ulrich pohdiskelee raskaamman rockin nykytilaa

8.10.2023 21:20

Metallica-rumpali Lars Ulrich sai Rolling Stonen haastattelussa vastattavakseen visaisen kysymyksen. Mieheltä nimittäin tiedusteltiin, ymmärretäänkö valtavirrassa paremmin raskaamman musiikin päälle kuin vuonna 1989, jolloin Metallica tunnetusti hävisi metallikategoriassa Jethro Tullille.

”Mennyt kesä Euroopassa ja Amerikassa on ollut meille luultavasti tähän asti suurin mitä tulee lipunmyyntilukuihin”, Ulrich sanoo. ”Sitä on tietenkin vaikea tajuta 42 vuoden seikkailun jälkeen. Mutta samaan aikaan tuntuu kuin hard rock olisi enemmän alakulttuuria ja vähemmän valtavirtaa kuin aiemmin.”

”Kun katsotaan 80-luvulle, jolloin oli MTV:tä ja AOR-radiota sekä lehtiä kuten Rolling Stone ja Kerrang! … Tuntuu kuin hard rock olisi ollut paljon suurempi osa valtavirtaa kuin nyt”, Ulrich jatkaa. ”Joten vaikka nämä luvut ovat hulluja — ja tiedän monta muuta bändiä kellottamassa hulluja lukuja, kuten Guns N’ Roses, Slipknot, Ghost ja Disturbed — tuntuu kuin hard rock olisi pikemminkin osa alakulttuuria ja jälleen valtavirran ulkopuolella samalla tavoin kuin Metallicaa perustaessamme.”

”En tiedä onko minulla yhtä paljon tietoa siitä mitä ympärilläni tapahtuu kuin mitä 20, 30 vuotta sitten, enkä tiedä haluanko olla samalla tavoin osa keskustelua kuin silloin, mutta nyt kun kysytään, niin tuntuu että se mitä teemme hard rockin parissa kolahtaa moniin”, Ulrich lisää. ”Mutta mitä tulee valtavirran kulttuuriin ja ajan henkeen, ei tunnu kuin olisimme niin iso osa valtavirran puheenaiheita kuin aiemmin.”

Lisää luettavaa