Helloween-miehistö oli niin keskittynyt levyntekoon, että koko koronapandemia meinasi jäädä miekkosilta huomaamatta

Mairo Cinquetti / Alamy / AOP

Teneriffalla asuva Helloween-laulaja Andi Deris paljasti brasilialaisen Lokaos Rock Show’n haastattelussa, että yhtye ei tajunnut maailmalla olevan jotakin vinksallaan ennen kuin vasta kauan pandemian alun jälkeen. Asia paljastui, kun mieheltä tiedusteltiin kuinka hän on tullut toimeen ilman keikkoja.

”Noh, olemme olleet siitä onnekkaassa asemassa, että olimme keskellä [uuden albumin] tuotantoa kun pandemia alkoi”, Deris vastaa. ”Joten emme kanssamuusikoideni kanssa tajunneet että maailmalla oli meneillään jotain ikävää, koska olimme lukittuina studioon. Olimme omissa eristysoloissamme. Kaikkien tuotantojen aikana sitä on ikään kuin omassa maakuopassaan [muutaman] kuukauden…”

”Jokaisen tuotantopäivän jälkeen istuimme kahdelta aamulla kuuntelemassa uutisia ja katsomassa Saksan televisiota, Espanjan televisiota – BBC:tä ja CNN:ää yrittäen saada selkoa mitä maailmalla oli meneillään ja lukea asioita rivien välistä, sillä jokainen uutinen oli erilainen”, mies jatkaa. ”Mutta yksi asia oli kaikille yhteistä: maailmalla jylläsi pandemia. Ihmiset pelkäsivät kuollakseen ja kaikki ajattelivat, että ’Okei, me kaikki kuolemme huomenna.’ Täällä Espanjassa, Kanariansaaret näet kuuluvat Espanjaan, kaikilla oli [tunne] uudesta espanjantaudista… Kaikki ajattelivat, että puoli Espanjaa on pyyhkäisty pois huomiseen mennessä. Kaikilla oli vatsanpohjassaan tunne: ’Voi paska. Älä mene ulos.'”

”Mutta meille tuo juuri kuvailemani pandemia-juttu ja tunteet iskivät vasta kauan sen jälkeen kun pandemiasta oli tiedotettu”, Deris lisää. ”Meille tilanne oli, että ’Okei, täällä sitä joka tapauksessa ollaan. Mitä maailmalla onkaan meneillään, se ei vaikuta meihin.’ Tuotantoprosessin aikana olemme omassa kuplassamme. Vaikka kolmas maailmansota iskisi ja saksalaiset valloittaisivat taas kuun – mitä tahansa – me emme välitä. Me olemme studiossa. Okei, [kyllä me välitämme] sillä olen saksalainen. Se oli vähän huono esimerkki. Unohdetaan se.”