Helsingin Bar Loose sulkee ovensa toistaiseksi – Ottaa kantaa tapahtuma-alaa kurittaviin rajoitustoimenpiteisiin

Bar Loose.
meteli.net

"Miksi tapahtuma- ja kulttuurialaa rusikoidaan aina ensimmäisenä ja tuetaan lopulta vähiten?" ravintolan kannanotossa ihmetellään.

Aktiivisena keikkapaikkana tunnettu Helsingin Bar Loose on joutunut sulkemaan ovensa määrittelemättömäksi ajaksi. Asiasta tiedotetaan ravintolan some-kanavissa ja samalla otetaan tiukasti kantaa erityisesti tapahtuma- ja kulttuurialaa eriarvoistaviin rajoituksiin, joilla yritetään estää koronatilanteen paheneminen pääkaupunkiseudulla.

”Avaamme toivottavasti taas kevään tullen, jahka tautitilanne helpottaa ja rajoitukset sitä myöten. Maanantaina voimaan tulleiden rajoitusten myötä liiketoimintamme muuttuisi auttamattoman tappiolliseksi, eikä tulevaisuuteen voi luottaa. Kannattava ohjelmiston buukkaus ja toteutus kun ei tapahdu hetkessä”, kirjoitetaan Bar Loosen Facebook-sivuilla.

”Muutama sana kannanotosta: Ei, me emme kiellä koronaviruksen vaarallisuutta ja tilanteen vakavuutta. Päinvastoin, olkaa varovaisia ja kunnioittakaa turvaohjeita. Ei niitä turhaan keksitä. Tämäkin epidemia taittuu vain yhteisvoimin. Terveiset kaikuvat sen sijaan valtiojohdon vähäistä arvostusta kulttuuri- ja tapahtuma-alaa kohtaan. LiveFINin eilistä kannanottoa peesaten – miksi kokoontuminen ravintoloissa on turvallisempaa silloin, kun siellä ei esitetä elävää musiikkia? Tai miksi dj on ok, kunhan hän ei vain ole liian nimekäs? Tällöin ravintolaa koskisikin yleisötilaisuuden ääritiukat rajoitukset.”

”Miksi tapahtuma- ja kulttuurialaa rusikoidaan aina ensimmäisenä ja tuetaan lopulta vähiten? Yhtään merkittävää tautirypästä ei ole kulttuuritapahtumista tiettävästi aiheutunut sitten surullisenkuuluisan naistenpäivän juhlakonsertin, jolloin koronatietous oli pientä ja varautuminen täten riittämätöntä. Oppia ikä kaikki, eikö? Olisiko aika päästää irti jo tästä traumasta ja luottaa siihen, että ne itse annetut turvaohjeistukset ovat riittävät? Datan mukaan ovat ja toki aina voi vielä petrata.”

Bar Loosen henkilökunta myös kiittää kaikkia asiakkaita sekä artisteja, jotka ovat tukeneet ravintolaa viime kuukausien aikana sekä muistuttaa, että 10. joulukuuta järjestetään eduskuntatalon portailla mielenilmaus kulttuurialan puolesta kello 14:30 alkaen.

Bar Loose on toistaiseksi suljettu. Avaamme toivottavasti taas kevään tullen, jahka tautitilanne helpottaa ja…

Julkaissut Bar Loose Tiistaina 24. marraskuuta 2020