Helsinkiin avataan uusi musiikkimuseo – ketkä tähdet nimetään ensimmäiseksi Finnish Music Hall of Fameen?

23.11.2017 15:12

Helsingin Pasilaan avataan syksyllä 2019 mielenkiintoinen laitos. Suomalainen musiikki saa ikioman museonsa, ja mallia tähän instituutioon otetaan Tukholman asiallisesta Abba-museosta.

Englanniksi uuden museon nimi on Finnish Music Hall of Fame, ja kuten tästäkin voi jo päätellä, tarkoitus on nostaa suuren maailman malliin viralliseen kunniagalleriaan ansioituneita kotimaisia musiikki-ihmisiä. Eivätkä valinnat rajoitu vain taidemusiikkiin, vaan kunniakirjoihin pääsee niin räppäreitä, metallibändejä, kansanmusiikkiyhtyeitä kuin iskelmäartistejakin. Hyvä!

Kunniagallerian valinnat tekee komitea, johon on koottu suomalaisen musiikin tekijöitä ja asiantuntijoita. Ministeri Lauri Tarastin johtamassa valintakomiteassa ovat edustettuina muun muassa Muusikkojen liitto, Musiikkituottajat, Teosto, Gramex, Suomen Säveltäjät, Sibelius-Akatemia, Musiikkiarkisto, Musiikkitalo, Tampere-talo, Pomus, Sulasol, Kansallisooppera, Sibelius-museo, Suomen kansanmusiikkiliitto ja Suomen musiikkioppilaitosten liitto.

Musiikkimuseon museoalan pääyhteistyökumppanina toimii Suomen kansallismuseo ja sen ensimmäinen pääyhteistyöyritys on L Fashion Group. Laitoksesta tulee yritysmuotoinen museo, jonka rahoituksesta mahdollisesti kolmannes tulee julkisista varoista. Tarkka rahoituskuvio on vielä kehittelyvaiheessa.

Museo avataan Pasilan rakenteilla olevaan Tripla-keskukseen. Lisätietoa hankkeesta löytyy esimerkiksi täältä.

Lisää luettavaa