Hienoja uutisia kotimaasta: Bruce Dickinson vihitään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Helsingin yliopisto tempaisee nyt varsin ilahduttavalla tavalla. Yliopiston verkkosivuilla julkaistiin lista vuoden 2019 kunniatohtoreista, ja mukana on eräs Soundin lukijakuntaa kiinnostava nimi: Iron Maidenin Bruce Dickinson. Hyvä!

Dickinson vihitään filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi. Kunniatohtorin arvo on yliopiston korkein tunnustus. Kunniatohtorin arvolla tiedekunnat haluavat kunnioittaa oman tieteenalansa piirissä kansainvälisesti ansioituneita professoreita sekä yhteiskunnan ja kulttuurielämän vaikuttajia. Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi on vihitty esimerkiksi tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen sekä sellaisia suomalaistaiteilijoita kuin Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius ja Soile Isokoski.

”Bruce Dickinson on Iron Maiden -rockyhtyeen solisti. Iron Maiden on eräs maailman kaikkien aikojen menestyneimmistä rockyhtyeistä ja on myynyt yli 90 miljoonaa levyä. Dickinson on myös suorittanut lentokoulutuksen ja johtaa musiikkiuransa ohessa lentokonehuoltoon keskittyvää yritystä Cardiffissa. Hänen monipuolisuudestaan kertoo se, että hän on muun muassa palkittu oluenpanija, innostava puhuja, kaksi menestysromaania julkaissut kirjailija, radiojuontaja, elokuvakäsikirjoittaja ja kansainvälisen tason miekkailija”, yliopisto perustelee nimitystään.

Kunniatohtoriksi vihitään tänä vuonna Dickinsonin lisäksi muun muassa Minna Pyykkö, Bengt Holmström ja Peter Auer. Dickinson vastaanottaa kunniatohtorin arvon poissaolevana. Arvostamme tätä uutista!