”Iron Maidenia ei olisi ilman niitä” – Bruce Dickinson ottaa vahvasti kantaa pienten keikkapaikkojen säilyttämisen puolesta

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson on harmissaan pienten klubien ja keikkapaikkojen kohtalosta. WalesOnlinen haastattelussa mieheltä kysyttiin mietteitä Cardiffissa sijainneen suositun Dempseys-pubin sulkemisesta, johon laulajalegenda vastasi pitkähköllä saarnalla keikkapaikkojen tärkeydestä sekä siitä, miksi niiden olisi tärkeää pysytellä katukuvassa myös jatkossakin.

”Harmillisesti tätä tuntuu tapahtuvan yhä vain enemmän. Kyse on keskikaupunkien keskiluokkaistumisesta. Nämä hämärät, mutta siistit paikat, joissa nuoret tykkäävät hengailla. Iron Maidenia ei olisi ilman niitä. Hyvänä puolena ei kuitenkaan tarvita paljoakaan, jotta sinulla on paikka, jossa meluta ja johon ihmiset voivat tulla.”

”Pienet keikkapaikat ovat bändeille korvaamattomia. Ne ovat aina olleet sitä ja tulevat aina olemaankin. Mielestäni missaamme kokonaiskuvan tässä maassa ja jotkin muut Euroopan maat tekevät parempaa työtä sosiaalisen infrastruktuurinsa ylläpidon eteen. Pubit ja muut pienet esiintymispaikat ovat osa tätä infrastruktuuria. Kun ajatellaan vain, että jokin on tietyn arvoista per neliö ja kaikelle saadaan vain hinta, todellinen arvo jää huomaamatta.”

”Pienet esiintymispaikat ovat elintärkeitä ja syy sille, miksi ihmiset tulevat kaupunkien keskustaan pitämään ne elossa. Kyse ei ole vain yläluokkaisista latten litkijöistä, sillä rock ’n’ roll on tänä päivänä melkoisen perustavanlaatuinen osa ihmisten elämää.”