Hip hop -vaikuttaja Afrika Bambaataa vakavien syytösten kohteena – Syytetään 12-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä ja parittamisesta

Syytteessä kerrotut tapahtumat ajoittuvat vuosien 1991-1995 välille.
10.9.2021 12:31

Yhdysvaltalaista hip hop -pioneeri ja dj Afrika Bambaataata vastaan on nostettu syytteet alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, parittamisesta, pahoinpitelystä ja heitteillejätöstä. Asiasta uutisoi Pitchfork.

4. elokuuta New Yorkin tuomioistuimelle jätetyssä syytteessä kantaja, joka esiintyy nimimerkillä John Doe, sanoo Afrika Bambaataan, oikealta nimeltään Lance Taylorin, käyttäneen häntä hyväksi vuosien 1991-1995 välillä. Doe sanoo olleensa 12-vuotias ensimmäisten tapausten aikaan. Bambaataa oli tuohon aikaan 33-34-vuotias.

Syytteen mukaan hyväksikäytöt tapahtuivat Bronx River Housessa, jossa sekä Bambaataa että Doe asuivat. Doen mukaan Bambaataa kutsui hänet usein luokseen ja ennen pitkää alkoi ”kosketella [Doen] intiimialueita sopimattomasti”. Lisäksi Bambaataan väitetään ”rohkaisseen [Doeta] katsomaan pornograafisia videoita”, mikä johti ”masturbaatioon ja sodomiaan”. Lisäksi Doe sanoo Bambaataan parittaneen häntä toisille aikuisille miehille, jotka sitten harrastivat hänen kanssaan seksiä samalla kun Bambaataa katseli tapahtumia vierestä.

Syytteen mukaan Doe on tapausten vuoksi ”saanut fyysisiä sekä vakavia ja pysyviä henkisiä vaurioita sekä kärsinyt ahdistuksesta, masennuksesta ja häpeästä”, minkä vuoksi kantaja ei ole pystynyt muun muassa pysymään vakituisessa työsuhteessa.

Afrika Bambaataan edustajat eivät ole tätä kirjoittaessa kommentoineet John Doen nostamia syytteitä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Afrika Bambaataata syytetään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2016 aktivisti ja poliitikko Ronald Savage sanoi Bambaataan käyttäneen häntä lukuisia kertoja hyväksi vuonna 1980 Savagen ollessa 15-vuotias. Savagen kerrottua tapauksesta julkisuudessa kolme muuta miestä syytti myös Bambaataata seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Bambaataa on järjestäen kiistänyt kaikki hänestä esitetyt syytökset valheellisina eikä tapauksista ole tähän mennessä nostettu virallisia syytteitä.

Lisää luettavaa