Hip hop -veteraani De La Soulin perustajajäsen David ”Trugoy” Jolicoeur on kuollut

Räppäri oli kuollessaan 54-vuotias.
13.2.2023 08:47

Amerikkalaisen vuonna 1988 perustetun hip hop -trio De La Soulin perustajajäseniin kuulunut räppäri ja tuottaja David Jude Jolicoeur, joka tunnettiin taiteilijanimillä Trugoy the Dove ja Dave, on kuollut. Yhtyeen edustaja on vahvistanut asian New York Times -lehdelle. Julicoeur oli kuollessaan 54-vuotias.

Jolicoeur perusti De La Soulin yhdessä Kelvin Mercerin (Posdnuos) ja Vincent Lamont Mason nuoremman (Maseo) kanssa. Yhtyeen debyytti 3 Feet High and Rising ilmestyi 1989 ja sitä pidetään yhtenä hip hopin mestariteoksena. Levystä tuli myös yhtyeen kaupallisesti menestynein. Yhtyeen viimeisin, järjestyksessään yhdeksäs pitkäsoitto And the Anonymous Nobody… julkaistiin vuonna 2016. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Me Myself and I, Eye Know ja The Magic Number.

Vuonna 2005 De La Soul vieraili Gorillaz-yhtyeen Feel Good Inc. -hitillä, joka palkittiin vuoden parhaan pop-kollaboraation Grammy-palkinnolla. Kappale oli myös ehdolla kategorioissa vuoden äänite sekä paras musiikkivideo.

Julicoeurin kuolinsyytä ei ole tätä kirjoittaessa kerrottu, mutta räppäri oli puhunut julkisesti kärsivänsä sydämen vajaatoiminnasta. Asiaa käsiteltiin muun muassa De La Soulin Royalty Capes -kappaleen musiikkivideolla.

Lisää luettavaa