Historiallisen suuri Teosto-palkintosumma jaettiin neljälle sävelteokselle – ”Tyylien kirjo on ihanan laaja”

Yonan, Linda Fredrikssonin, Cecilia Damströmin ja Eevil Stöön teokset palkittiin.
20.5.2022 08:19

Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto jaettiin tänä vuonna monin tavoin poikkeuksellisella tavalla. Ehdokkaaksi valittiin sävelteoksia kahden vuoden ajalta (2020-2021) ja sekä ehdokkaita että voittajia valittiin myös tavanomaista enemmän. Myös palkintosumma oli palkinnon historian suurin, 60 000 euroa.

Voittajat julkistettiin 19. toukokuuta pidetyssä tilaisuudessa ja palkinto jaettiin tänä vuonna neljälle sävelteokselle. Voittajiksi nimettiin Johanna Rasmuksen ja työryhmän teokset Yonan levyllä Uni johon herään, Cecilia Damströmin sävellys ICE, Linda Fredrikssonin sävellykset levyllä Juniper sekä Eevil Stöön ja työryhmän teokset Eevil Stöön levyllä Marsipan Wave. Teokset ja niiden tekijäryhmät saavat kukin 15 000 euroa.

”Tämän vuoden ehdokkaiden ja myös voittajien musiikillinen tyylien kirjo on ihanan laaja. Se osoittaa, miten monipuolista ja ilmaisuvoimaista säveltaidetta Suomen musiikkikenttä tällä hetkellä tarjoaa”, voittajat valinneen raadin puheenjohtaja, säveltäjä-tuottaja Totte Rautiainen arvioi.

Voittajat valitsi nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat vuoden 2020 Teosto-palkintovoittajat, artisti Jesse Markin ja säveltäjä, tuottaja Totte Rautiainen sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén ja toimittaja Maria Veitola. Raadin voittajavalintojen perustelut voit lukea täältä.

Lisää luettavaa