Hitaita leikkauksia ja ajatonta tunnelmaa – ensinäytössä Tuvalu-yhtyeestä tutun Auri Antinrannan New Narratives -tanssivideo

Auri Antinranta julkaisee tulevan albuminsa debyyttisinglen tulevana perjantaina.
7.10.2022 09:32

Määrittelemättömän pituisella tauolla olevasta Tuvalu-yhtyeestä tuttu laulaja Auri Antinranta julkaisee Antinranta-nimellä sooloalbumin Collective Displacement helmikuussa 2023. Levyn ensimmäisen singleen on kuvattu myös musiikkivideo, ja tämä teos tulee nyt ensinäyttöön Soundin sivuilla. Katso Michael Bleun ohjaama, kuvaama ja editoima New Narratives yläpuolelta.

New Narratives on kirjoitettu koronasulun aikana, jolloin olin yksinäinen ja kaipasin ihmisiä. Kappaleen päähenkilö elää öisin, tapaa erilaisia ihmisiä salassa ja pohtii kohtaamisten merkitystä. Itseni tapaan tarinankertojakin on keski-ikäinen ihminen. Päähenkilö antaa anteeksi sen, että joskus asioiden merkitys ei ole se mitä haluamme – me emme voi kontrolloida ketään toista. Joskus emme ole ketään, emmekä kukaan, mutta niinäkin aamuina on valittava itsemme ja silloin rakkauden päälle tarvitaan myös armollisuutta; minä hyväksyn itseni, olen ystävä pimeyteni kanssa. Tähän New Narratives tarttuu”, Antinranta kertoo tiedotteessa.

Videolla nähtävä tanssiteos on tanssitaiteilija Pie Kärin käsialaa. Antinranta mainitsee teoksen olevan eräänlainen tanssijan esityslahja artistille. Katsekontaktin merkitykseen nousee videolla tärkeään rooliin.

”Meille oli tärkeää luoda teokseen esiintyjiksi hahmot, jotka rikkovat perinteisiä sukupuolistereotypioita ja ovat sukupuolineutraaleja. Halusimme pukeutua kaksosiksi, jotka ovat tulkittavissa joko kahdeksi eri henkilöksi tai saman henkilön eri puoliksi. Katseen ja tarinan merkitykset jäävät katsojan oman tulkinnan varaan”, Antinranta kertoo.

New Narratives -singlen julkistusjuhla järjestetään perjantaina 7.10. Helsingissä Bar Loosen yläkerrassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisää luettavaa