Hui kauhistus! Vuoden kolmas Soundi pureutuu shock rockin maailmaan

17.3.2016 16:14

Rockissa on aina ollut enemmän tai vähemmän kyse järkyttämisestä ja shokeeraamisesta. Perjantaina 18.3. ilmestyvän Soundin 3/2016 myötä tehdään kunnon katsaus shock rockin vuosikymmeniin. Tuomo Yrttiahon toimittamassa jutussa matkataan 1950-luvulta tähän päivään ja ihmetellään lajityypin erikoisimpia ilmestyksiä.

Shokkirokkia löytyy myös Love Recordsin historian marginaaleja penkovassa Rakkauden rajamailla -sarjasta, koska vuorossa on mystinen Kummitus.

Järjestyksessään 12. Soundi-palkinto jaettiin kitaramestari Jukka Ormalle. Uutinen aiheesta löytyy täältä, lehdestä puolestaan voi lukea laajemman haastattelun.

Laajaan ja perinpohjaiseen Soundi-haastatteluun päätyi tällä kertaa Moonsorrow- ja Finntroll-pomo Henri ”Trollhorn” Sorvali.

Trollhornin ikuisti Ville Pirinen.

Saman pöydän ääreen istuivat major-levy-yhtiöiden Suomen-pomot Kimmo Valtanen (Universal), Wemppa Koivumäki (Sony) ja Niko Nordström (Warner). Heitä kuulustelemaan asettui Teppo Vapaus. Syntyi mielenkiintoista juttua musiikin ja artistiuden nykyisyydestä ja myös vähän tulevaisuudestakin.

Tarkkailuluokalla esittelyssä Chestburster ja Elämänsä soundit esittelee Ebbot Lundberg. E-liikkeessä soitinrakentajaesittelyssä on vuorossa Vuorensaku.

Deftones on ehtinyt yhdeksänteen albumiinsa. Juttelimme sekä siitä että 20 kuluneesta vuodesta Frank Delgadon kanssa.

Talmud Beachin toinen albumi Chief kirvoitti levyarviosivulla Pekka Laineelta melkoisia ylisanoja. Ja koska kyseessä on erinomainen ja persoonallinen bändi, teimme kolmikosta toki myös haastattelun.

Juttutuokio Primal Scream -nokkamies Bobby Gillespien kanssa alkoi kummallisesti, mutta mielenkiintoista asiaa sieltä tuli kun vauhtiin päästiin.

Kovin olivat puheliaalla tuulella myös The Last Shadow Puppets -kaksikko Alex Turner ja Miles Kane, joita jututti Laura Vähähyyppä. Kuvan ja otsikon välistä yhteyttä sietää pohtia.

Jussi Niemen naamakirjassa ollaan raggamuffin-tunnelmissa Burning Spearin kanssa, ja Niemi turinoi myös tovin 30-vuotiaan Wentus Blues Bandin kanssa.

Levyarviosivulla ruoditaan taas puolensataa uutuuslevyä, muun muassa Stam1na, Kanye West, Deftones, Moonsorrow, Jeff Buckely, Savages, Weeping Willows, Rihanna ja Recless Love.

Bazookin raskasta osastoa edustavat Amon Amarth, Michael Amott ja Thunderstone.

Lisäksi löytyy tuttuun tapaan kolumneja ja kaikenlaista muuta kivaa.

Olkaa hyvät!

 

Lisää luettavaa