Huojuva Lato -yhtyeeltä erilainen joululevy – katsasta pysäyttävä Barbie hautakiven päällä -video

"Tämän esittäminen keikoilla on ollut hankalaa, laulaja kun tuppaa liikuttumaan."
10.12.2015 22:22

Soundissakin kehuja osakseen saanut pohjois-karjalalainen ”härmäkantri”-kokoonpano Huojuva Lato julkaisi hiljattain neljän biisin ”yhdistetyksi joulu- ja talvilevyksi” kutsumansa Talvisia tarinoita -ep:n. Annetaan bändin laulaja-lauluntekijä Suonna Konosen esitellä pikkukiekon kappaleet.

Barbie hautakiven päällä

Näin jouluisella hautausmaakävelyllä pysäyttävän ja ajatuksia herättävän näyn: hautakiven päälle oli aseteltu lumen jo puoliksi hautaama Barbie-nukke. Siitä syntyi tämä erilainen joululaulu. Esittäminen keikoilla on ollut hankalaa, laulaja kun tuppaa liikuttumaan, ja yleisössäkin on nähty tunteikkaita reaktioita.

Syvärin jouluyö

Erilainen joululaulu tämäkin. Luin eräästä historiateoksesta, että Helsingin Suurkirkon kellarissa majoitettiin jatkosodan jälkeen kodittomia sotaveteraaneja. Minkälaiset olivat heidän joulutunnelmansa? Huojuva lato levytti kappaleen haitariballadina ensimmäiselle albumilleen, mutta halusimme talteen myös soittamamme rummullisen version.

Kantripaskaa/Outlaw Shit (Pekka Myllykoski & Huojuva Lato)

Kuulin Waylon Jenningsin Outlaw Shitin ensimmäisen kerran Radio Suomen Kantritohtori Teppo Nättilän soittamana. Siitä kappaleesta ei countrymusiikki juuri hienommaksi voi muuttua. Tein suomennoksen Freukkareiden (kantriyhtye Freud Marx Engels & Jung) Pekka Myllykoski mielessäni ja oli kunnia saada hänet laulamaan. Tämä on Myllykosken viimeinen äänitys ennen syöpähoitojaan ja tulkinta on pysäyttävä.

Christmas On The Road

Halusimme päättää joululevymme hieman valoisampiin tunnelmiin western swing -hengessä. Christmas On The Road on pedal steel -mestarimme Ilkka Vartiaisen ensimmäinen levytetty sävellys.

Ykkösraidasta Barbie hautakiven päällä on valmistunut myös koskettava video tekijänään nuoren polven joensuulaisohjaaja Tommi Rautio. Katsasta alta.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa