Huomio Helsingin ulkoilmakonserttien ystävät! – Uudet päättymisaikalinjaukset mahdollistavat myöhäisempiä tapahtumia

Kuva: Kerttu Penttilä / Sideways

Kuten Kauppalehti uutisoi, Helsingin ympäristökeskuksen uudessa linjauksessa esitellään Helsingin tärkeimmille tapahtumapaikoille kello 22 jälkeen päättyvien tapahtumien enimmäismäärät. Linjaukset koskevat Suvilahden, Tukkutori/Teurastamon, Kyläsaaren, Kaisaniemen, Hietaniemen ja Kaivopuiston tapahtumapaikkoja. Muilla kuin linjauksessa oleville tapahtumapaikoilla päättymisaika harkitaan tapauskohtaisesti.

Esimerkiksi Suvilahdessa kello 01 kestävien tapahtumapäivien määrä perjantaista lauantaihin on nykyään kaksi. Muut paikat eivät tätä lupaa saaneet. Niitä ovat Tukkutori/Teurastamo, Kyläsaari, Kaisaniemi, Hietaniemi ja Kaivopuisto. Sen sijaan kello 24 saakka kestäviä tapahtumapäiviä on Suvilahdella, Kaisaniemellä ja Kaivopuistolla kolme, Tukkutorilla/Teurastamolla, Kyläsaarella ja Hietaniemellä kaksi. Päättymisaikalinjaukset löytyvät ympäristökeskuksen julkaisemasta taulukosta.

”Tarkoituksena on parantaa konserttien päättymisaikojen ennakoitavuutta sekä tapahtumien järjestäjien että asukkaiden näkökulmasta”, ympäristöjohtaja Esa Nikunen toteaa ympäristökeskuksen tiedotteessa.

Ulkoilmakonserttien päättymisaikoja koskevassa linjauksessa on otettu huomioon aiempi linjaus ja siitä saadut kokemukset sekä syksyllä 2015 tapahtumapaikkojen lähistölle kohdistetun asukaskyselyn tulokset.