Huomio kaikki säveltäjät, nyt olisi uusille lauluille tilausta – Juice Leskinen -kilpailussa etsitään Juicen innoittamaa säveltaidetta

9.4.2018 09:39

Tulevan Juice Leskinen -elokuvan myötä järjestetään sävellys- ja sanoituskilpailu, joka kiinnostanee kaikkia lauluntekijöitä ja sellaisiksi haaveilevia. Nyt ei nimittäin olla kovin ahtaalla sapluunalla liikkeellä: mikäli säveltäjä tunnustaa saaneensa innoitusta Juicen tuotannosta, on kappale tervetullut mukaan kisaan.

Haussa ei siis ole välttämättä Leskisen kaltaista manserockia, vaan kilpailukappaleiden genre on vapaa. Kilpailun säännöissä mainitaan, että biisin toteutusta ”arvioidaan Juicen hengessä, joten elämän katveisillekin pientareille sijoittuva riimillinen filosofointi on sangen tervetullutta”. Verkkotuottaja ei nyt löydä viikonlopun jäljiltä harottavilla silmillään merkintää siitä, onko kisakappaleen oltava suomenkielinen, mutta oletettavasti se olisi eduksi.

Kilpailuaikaa on Eino Leinon päivään saakka, eli biisit pitää ilmoittaa mukaan viimeistään 6. heinäkuuta. Lisätietoja skabasta löytyy kisan verkkosivuilta.

Voittajalaulun valitsee tuomaristo, jossa ovat mukana Juicen ystävä Jarmo Roininen, Juicen tytär Eeva Leskinen, näyttelijä Riku Nieminen, Juice-elokuvan tuottaja Marko Talli, kansanedustaja-muusikko Mikko Alatalo, muusikko Harri Rinne, musiikkivaikuttaja ja -tuottaja Atte Blom, sanoittaja Saara Törmä, business developer Antti Hynninen, kulttuurituottaja Iikka Taavitsainen, markkinointijohtaja Kirsi Soininen ja tiedottaja Jari Sihvonen.

Kilpailun pääjärjestäjä on Pohjois-Savon liitto yhdessä Yellow Film & TV Oy:n, Suomen Musiikintekijät ry:n, Kuopion kaupungin, Savon Sanomien ja yritysyhteistyökumppaneiden kanssa. Voittajakappale ratkeaa yleisölle avoimessa finaalikonsertissa, joka järjestetään 15. elokuuta Kuopiossa.

Kilpailun pääpalkinto on 3 000 euroa. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuville jaetaan yritysyhteistyökumppaneiden tavara- ja palvelupalkintoja. Palkintojen yhteisarvo on yli 6 000 euroa.

Lisää luettavaa