Juice-elokuvan kuvaukset täydessä vauhdissa – Tältä näyttää Riku Nieminen ikonisena taiteilijana

Pääosin Tampereella kuvatun leffan työstö jatkuu Pohjois-Savossa.
27.3.2018 11:13

Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV on julkaissut ensimmäiset valokuvat Juice Leskisen elämästä kertovasta Risainen elämä -elokuvasta, jonka kuvaukset käynnistyivät alkuvuodesta Tampereella. Rooleissa nähdään Riku Nieminen (Putous, 21 tapaa pilata avioliitto) Juicena, Antti Tuomas Heikkinen (Hevi Reissu) Mikko Alatalona ja Pekka Strang (Tom of Finland) Harri Rinteenä.

”Minut yllätti Juicen järisyttävän suuri lukeneisuus ja yleistieto. Sanavalmiutensa lisäksi hän laati ristikoita, oli kymppitonnin vakiojäsen ja omisti erittäin laajan kirjaston teoksia – kirjallisuuden tyylilajien laidasta laitaan”, Nieminen toteaa esittämästään taiteilijasuuruudesta.

Nykyään Virossa vaikuttava Harri Rinne puolestaan kuvailee suhdettaan Juiceen serebraaliseksi ja tämän kanssa keskusteleminen oli Juicen ja Alatalon kanssa Coitus Int -yhtyeessä vaikuttaneen Rinteen mukaan aika ajoin pelkkää intellektuaalista ja kielellistä ilotulitusta.

”Juice oli se tyyppi, jonka kanssa voi puhua mistä tahansa, lennokkaasti, maailmoja syleillen tai älykästä huumoria viljellen. Hänen kanssaan pääsi muihin ulottuvuuksiin, ei tarvinnut jäädä lattean, tavanomaisen, mitäänsanomattoman jankkaamisen äärelle. Juice eli vain kielessä ja kielestä”, Rinne muistelee.

Elokuvan kuvaukset jatkuvat seuraavaksi Pohjois-Savossa. Ohjaajana toimii Teppo Airaksinen (Napapiirin sankarit 2, Downshiftaajat) ja tuottajana Marko Talli. Antti-Heikki Pesosen käsikirjoitus pohjautuu vapaasti Antti Heikkisen Risainen elämä -kirjaan. Elokuvan ensi-ilta ajoittuu vuodenvaihteen tienoille.

Harri Rinne (Pekka Strang), Mikko Alatalo (Antti Tuomas Heikkinen) ja Juice Leskinen (Riku Nieminen) Risainen elämä -elokuvassa.

Lisää luettavaa