Huomionarvoisia muutoksia Suomen levy-yhtiökentällä: räppimerkki Monsp sai uuden vetäjän

11.2.2020 09:43

”Monspin Kepe” on sanapari, joka on nähty aika monessa yhteydessä vuosituhannen vaihteesta alkaen. Keijo ”Kepe” Kiiskinen on luotsannut menestyksekkäästi Monsp-levyfirmaansa ja tuonut yleisön kuultavaksi Ruudolfin, JVG:n, Notkean Rotan, Karri Koiran, Eevil Stöön ja ties kuinka monen muun hiphopiin kallellaan olevan artistin ja kokoonpanon tuotantoa. Nyt on kuitenkin alkamassa uusi luku Monspin historiassa.

Toukokuussa 2019 Monsp siirtyi Warner-musiikkijätin omistukseen, ja nyt tiedote kertoo, että syrjään siirtyvän Kepen tilalle on palkattu Ida Karimaa. Aiemmin YleX:n toimittajana kunnostautunut Karimaa toimii vastedes Monsp-levymerkin A&R-päällikkönä.

”Olen häkeltyneen otettu siitä, että mut on rekrytoitu tähän hommaan. Monsp ei esittelyjä kaipaa ja status legendana on ansaittu. Päivitystä kuitenkin tarvitaan. Hyppään tähän projektiin järjettömän suurella innolla ja äärimmäisen uteliaana tekemään ja oppimaan”, Karimaa sanoo tiedotteessa.

Karimaan tavoite on tiedotteen mukaan tehdä Monspista ”freesi suunnannäyttäjä, joka esittelee kuumimmat uudet artistit sekä paljon muutakin kuin rap-musiikkia”.

”Monsp etsii, sainaa ja on kiinnostunut erityisesti uuden polven tuoreista artisteista, jotka määrittävät, miltä mielenkiintoisin kotimainen musiikki kuulostaa nyt ja tulevaisuudessa. Etenkin uuden naispuolisen rap-talentin nostaminen kiinnostaa. Samalla jatketaan yhteistyötä ja levymerkin historiaa muutaman pitkän linjan suomirapin tekijän kanssa”, Karimaa sanoo.

Monspin tarina jatkuu myös livekentällä ohjelmatoimisto Monsp Liven muodossa. Tämän osaston vetäjänä toimii Santtu Ronkainen.

Niin ne ajat muuttuvat. Näkemiin Kepe, ja kiitos vuosien lujasta duunista! Onnea uusiin kuvioihin!

Lisää luettavaa