Hype vain kasvaa: myös Duff McKagan vahvistaa Guns N’ Rosesin albumisuunnitelmat – ”Olen kuullut Axlilta suurenmoista matskua”

Uutta Guns N’ Roses -materiaalia on odotettu kieli pitkällä aina siitä asti, kun basisti Duff McKagan, kitaristi Slash sekä laulaja Axl Rose laittoivat vuosien tauon jälkeen hynttyyt yhteen ja suuntasivat Not in this lifetime -paluukiertueelle vuonna 2016. Sittemmin huhuja kolmikon johtaman poppoon suunnitelmista julkaista uutta musiikkia on riittänyt vaikka millä mitalla, mutta virallisemmat vahvistukset ovat olleet vähissä. Asioiden laita on kuitenkin viime aikoina muuttunut ratkaisevalla tavalla, kun sekä Slash että rytmikitaristi Richard Fortus ovat kertoilleet materiaalia jo työstetyn ja uuden Gunnari-levyn kuuluvan miekkosten lähitulevaisuuden tavoitteisiin hyvinkin vahvasti. Nyt myös McKagan on liittynyt samaan kuoroon radiopersoona Eddie Trunkin hiljattaisessa haastattelussa.

”Kuulin jotakin uutta materiaalia ja olemme jamitelleet jonkin verran, ja se onkin seuraava askeleemme mitä tulee Guns N’ Roses -juttuun”, mies kommentoi orkesterin albumisuunnitelmia ja niiden etenemistä.

Trunkin tiedustellessa, kuinka todellisia nuo suunnitelmat ovat, McKagan vakuuttaa poppoon olevan tosissaan vaikka varsinaista aikataulua ei vielä olekaan olemassa.

”Ne ovat täysin totta. Mutta hauskin ja siistein juttu Gunnareissa on se, että emme oikein puhu asiasta, ja se mitä tapahtuu vain tapahtuu. Emme ole koskaan olleet bändi, jolla olisi tarkat aikataulut asioiden toteuttamiseen.”

”Olen kuullut Axlilta suurenmoista matskua — juttuja joita hän on kehitellyt”, mies lisää. ”Olen luonnollisestikin innoissani mahdollisuuksista. En halua saada ketään raivoihinsa. [Uusi Guns N’ Roses -albumi] tapahtuu kun se tapahtuu, se on saletti.”

McKagan hämmästeli haastattelussa myös reippaasti yli puoli miljardia dollaria takoneen Not in this lifetime -kiertueen hurjaa menestystä.

”Aina kun soitan keikan, olen että ’Vau! He tulivat katsomaan kun soitan’ jos paikalla on kolmekin ihmistä”, basisti kertoo. ”Mikään ei ole muuttunut. Olen aina todella kiitollinen ja ällistynyt. Joillain soittamillamme keikoilla — suurimmalla osalla, ellei jopa jokaisella — on ollut hämmästyttävää, kuinka paljon paikalle tuli ihmisiä ja kuinka innoissaan he olivat.”

McKagan on julkaisemassa tämän vuoden aikana sooloalbumia, jolta julkaistiin juuri ensimmäinen single Tenderness. Voit kuunnella sen tästä: