”Se oli minulle ja Slashille haaste” – Duff McKagan kertoo, miltä tuntuu soittaa Chinese Democracyn kappaleita keikoilla

Guns N' Roses -basisti paljastaa myös, miten Axl omasta mielestään pärjäsi AC/DC:n laulajana.

Guns N’ Roses on, kenties monien yllätykseksi, esittänyt Not In This Lifetime -kiertueellaan paljon materiaalia myös ristiriitaiselta Chinese Democracy -albumilta (2008). Moni varmasti kuvitteli, etteivät Duff McKagan tai ainakaan Slash haluaisi soittaa bändin repertuaarista sellaisia kappaleita, joita he eivät itse ole olleet tekemässä – cover-biisit toki poislukien. Mutta niin vain esimerkiksi levyn nimikkokappale, Better ja This I Love ovat soineet lähes jokaisella ”paluukeikalla”.

Duff jutteli Chinese Democracy -levyn kappaleiden soittamisesta Chris Jerichon radio-ohjelmassa ja sanoi olevan hienoa esittää biisejä, joihin Axl Rose on suuresti panostanut.

– Se oli minulle ja Slashille haaste, että miten me teemme näistä biiseistä tavallaan meidän omia? Me tulemme soittamaan niitä, joten me aiomme ottaa ne myös omistukseemme. Joten opettelimme ja aloimme soittaa biisejä ensin Frankin (Ferrer, rumpali) ja sitten Richin (Fortus, kitaristi) kanssa. Purimme kappaleet osiin ja rakensimme ne sitten uudelleen, jotta todella opimme ne, McKagan kuvailee.

McKaganin mukaan kaikkein vaikeinta on soittaa oikein kaikki pienet nyanssit, erityisesti kaikkien hyvin tuntemista vanhoista klassikoista. Basisti heittää esimerkiksi Sweet Child O’ Mine -keikkavakion ja kohdan, jossa basso ja muu bändi tulevat mukaan.

– Se ei saa mennä vituiksi. Joka ainoa korvapari yleisössä kuuntelee tarkasti juuri siinä kohtaa, joten se täytyy osua täysin kohdilleen.

Duffilta kysyttiin myös, mitä mieltä hän ja muut olivat Axl Rosen vierailusta AC/DC:n kiertueella kuulo-ongelmista kärsineen Brian Johnsonin korvaajana. Hänestä Axl suoriutui pestistään täydellisesti ja paljastaa, että Rose itse oli omasta suorituksestaan paljon epävarmempi.

– Kyseessä on kuitenkin AC/DC ja Bon (Scott) on hänelle todella tärkeä. Hän lähti kokeilemaan, mutta oli jälkeenpäin, että ”enpä tiedä…” Ja me muut olimme, että hei, sinulla on homma hanskassa. Hän epäröi asiaa pitkään, mutta tiesimme, että hän pystyy siihen, McKagan kehuu.